Kunstcontainer vender tilbage

I efteråret var det Lemvig Kirke, der lagde væg til lysshowet. I den kommende uge kommer turen til Kystcentret i Thyborøn. Arkivfoto: Morten Stricker

Kunstcontainer vender tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kystcentret i Thyborøn bliver i den kommende uge lyst op i de mørke timer

Thyborøn: Når mørket falder over Thyborøn i den kommende uge, vil facaden på Kystcentret blive lyst op.

Det sker, når kunstgruppen Tura Ya Moya, der består af lyskunstneren Karen Thastum, kommer på besøg i Thyborøn. Hun har sin 20 fods kunstcontainer, Anersaaq, med ved besøget, der finder sted fra torsdag 14. marts til søndag 17. marts.

Her vil hun fortolke og vise egne værker, der er opstået i et møde med forskellige borgere ved flere ophold på egnen. Hun vil udtrykke lokale fortællinger, stemninger og billeder om og fra havet og kysten før og nu.

- Med dette kunstprojekt, der foregår i det fri så alle, der vil, kan se det, ønsker vi gøre opmærksom på, hvor vigtigt havet og kysten er som vor nærmeste nabo. Det er også vigtigt at forstå og tænke over vor historie (havets veje) der jo danner baggrund for vort nuværende liv og klima. Jeg er glad for at kunne arbejde videre med de unge fra Lemvig og Ramme og deres værker og også tilføje mine egne indtryk. Som kunstner må man være opmærksom på, at det er ungdommen, der kommer til at vise vejen. Det bliver flot, når Kystcentret legende og informative udstillinger kombineres med et poetisk medieshow for en tid, siger Karen Thastum i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, Karen Thastum er på besøg på lemvigegnen. I efteråret lavede hun, i samarbejde med elever fra blandt andet Ramme Skole og Udefriskolen i Fabjerg, forskellige lysskulpturer, der blev projiceret op på Lemvig Kirkes facade i forbindelse med kulturnatten i efterårsferien. Det bliver et lignende show, hun vil præsentere i Thyborøn, hvor nogle af billederne fra besøget i efteråret også indgår.

Billederne vil blive vist som et medieshow med billedprojektioner på Kystcentrets facade. Desuden vil der indendørs være en mindre udstilling om projektet og Karen Thastums kunstcontainer.

Besøget i Thyborøn er første stop for Karen Thastum og kunstcontaineren rundt i Norden. De næste to år vil containeren turnere i blandt andet Aarhus, på Færøerne, i de baltiske lande, Grønland og til slut Berlin.

Kunstcontainer vender tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce