Muslingprojekt får otte millioner i støtte

Blå Biomasse, der vil omdanne små muslinger til Muslingemel, har fået støtte på 7,8 millioner kroner. Foto: Morten Stricker

Muslingprojekt får otte millioner i støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et projekt, der skal omdanne små muslinger til muslingemel har fået støtte på 7,8 millioner kroner fra Miljø- og Fødevareministeriet. Der er også støtte til et projekt i Holstebro.

Thyborøn/Venø/ Holstebro: Et projekt der skal omdanne små muslinger til muslingemel får nu støtte fra Miljø- og Fødevareministeriets Grønt Udviklings- og Demonstrations Program.

Støtten er givet til Blå Biomasse i Thyborøn og er på 7,8 millioner kroner.

- Det var en god nyhed, som jeg ikke selv har fået endnu, lyder det fra Klaus Astrup Nielsen, der er bestyrelsesformand for Blå Biomasse.

Han forklarer, at projektet der har fået støtte, går ud på, at de muslinger, der opdrættes ved Venø og som er for små til almindeligt konsum, skal omdannes til muslingemel, som kan bruges til foder til økologiske kyllinger og grise samt til fisk i havbrug.

- Med støtten kan vi sætte turbo på udviklingen, da universiteterne i Aarhus og København også er med, siger Klaus Astrup Nielsen.

Cirka halvdelen af de muslinger, der opdrættes ved Venø er ikke store nok til konsum, og det er specielt udfordringen med at få de små muslinger ud af skallerne, som er en af de store udfordringer.

Også støtte til Holstebro

Hovedaktiviteten for projektet bliver i Thyborøn, hvor Triple Nine også er med. 

Lige nu er der tre ansatte, der arbejder med opdræt af muslingerne ved Venø, men Klaus Astrup Nielsen håber, at der på sigt bliver skabt endnu flere arbejdspladser.

- Men er svært at gætte på, hvor mange arbejdspladser det kan give, siger han.

Klaus Astrup Nielsen håber, at det første muslingemel er klar i 2019, mens der gerne skulle være en fast produktion i 2020.

Bag Blå Biomasse står Hedeselskabet, hvor Klaus Astrup Nielsen er strategi- og innovationsdirektør.

Udover projektet i Thyborøn giver Miljø- og Fødevareministeriet også støtte på 775.000 kroner til Vifu (Videncenter for Fødevareudvikling) i Nupark i Holstebro. Støtten skal gå til projektet "Netværk for plantebaseret fødevareudvikling".

Der er mulighed for at søge om støtte fra Miljø- og Fødevareministeriets to gange om året, og i denne omgang er der givet støtte for mere end 100 millioner kroner til 17 projekter i hele landet.

Muslingprojekt får otte millioner i støtte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce