Nabo opgiver kamp mod møller

Erling Agergaard er ikke glad for at få de fem, store vindmøller som nabo, men han erkender, at slaget er tabt. Arkivfoto: Benny Gade.

Nabo opgiver kamp mod møller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljø- og Fødevareklagenævnet afviser klage over de rejste vindmøller på Grønkærvej - men kommunen skal stadig tage stilling til placering af en mølle, der står forkert

Flynder: Landmanden Erling Agergaard fik ikke medhold i sin klage over VVM-redegørelsen, der tillader opstillingen af fem vindmøller på Grønkærvej. Miljø- og Fødevareklagenævnet har afvist klagen, og dermed har Erling Agergaard kun én mulighed tilbage: At gå rettens vej.

- Men nu må det slutte. Vi har arbejdet med det her i fire-fem år, men nu føler jeg ikke, der er mere at gøre, siger Erling Agergaard, som dermed er klar til at henlægge sagen og nu afventer, at møllerne bliver sat i drift.

- Så må vi se, hvor meget det larmer, siger han.

Erling Agergaard er én af de nærmeste naboer til de nye møller og er ikke glad for, at kommunens politikere har tilladt opstillingen. I forbindelse med sagsbehandlingen er der udarbejdet en VVM-redegørelse, der beskriver, hvordan møllerne vil påvirke omgivelserne. Redegørelsen var et vigtigt element i den tilladelse, som Lemvig Kommune efterfølgende har givet til at rejse de fem møller, men Erling Agergaard og flere andre naboer mente, at redegørelsen var fyldt med fejl. Derfor klarede han over redegørelsen til Miljø- og Fødevareklagenævnet, som nu har afgjort sagen.

Nævnet har blandt andet taget stilling til, om VVM-redegørelsen overser forhold i habitatdirektivet, om den har vurderer de rekreative værdier i Agergård Skov, påvirkninger som følge af ændringer. Og på alle punkter vurderer nævnet, at VVM-redegørelsen lever op til kravene, og at kommunen derfor har givet tilladelserne på et fuldt, oplyst grundlag. Derfor er klagen fra Erling Agergaard afvist.

- Det var vel forventeligt, men jeg håbede jo til det sidste. Det er dog svært at få nævnet til at forholde sig til noget med mindre, det kan hænges op på en paragraf eller en høringsfrist, der ikke er overholdt. De bløde værdier vil det ikke forholde sig til, konstaterer Erling Agergaard.

Han forstår dog stadig ikke, at der nogen sinde blev givet tilladelse til at rejse de fem møller. Undervejs er planerne flere gange blevet ændret, men hver gang har et flertal af politikerne stået klar til at dispensere. Derfor føler han sig dårligt behandlet.

- Jeg forstår ikke de borgerlige politikere. De har jo ikke hørt på os. Så længe man ikke vil høre på den lokale befolkning, så får vi ikke stoppet befolkningsnedgangen. Halvdelen af dette sogn er jo nu blevet smadret, siger Erling Agergaard.

Sagen om møllerne på Grønkærvej er dog fortsat ikke forbi. Der verserer stadig en sag om placeringen af den ene møller, der står forkert i forhold til visualiseringen i VVM-redegørelsen. Viborg Stift nedlagde oprindeligt veto mod de fem møller af hensyn til udsynet til Flynder Kirke. Derfor blev den ene mølle flyttet nogle meter og en ny visualisering lavet. Stiftet frafaldt herefter sin veto, men efterfølgende har det vist sig, at den udarbejdede visualisering ikke var udført korrekt. Derfor har stiftet på ny sagen til vurdering, og her er der ikke truffet afgørelse.

De fem møller er alle rejst og er klar til drift.

"Vi har arbejdet med det her i fire-fem år, men nu føler jeg ikke, der er mere at gøre.
Erling Agergaard, nabo til mølleprojektet

Nabo opgiver kamp mod møller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce