Næste hurdle for Klimatorium er ryddet af vejen

Teknik- og miljøudvalget har godkendt lokalplanen på Østhavnen, så der bliver plads til Klimatorium.

Næste hurdle for Klimatorium er ryddet af vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsigelser har gjort, at en garagebygning er flyttet og bliver lavere end i det oprindelige udkast

Lemvig: Endnu en sten er ryddet af vejen for byggeriet af Klimatorium på Østhavnen i Lemvig.

Tirsdag godkendte et enigt teknik- og miljøudvalg lokalplanen for området. Det betyder, at forslaget nu bliver sendt videre til byrådet, der endeligt skal godkende planerne.

I forhold til det oprindelige lokalplanforslag er et byggefelt taget ud, og det er også besluttet, at den maksimale højde på garageanlæggene må være 3,5 meter. Desuden bliver der et areal til højvandssikring foran Klimatorium, lige som der også kommer til at være en offentlig sti langs med fjorden på grunden.

Der var kommet i alt seks indsigelser mod det oprindelige lokalplanforslag, og der var blevet lyttet til flere af dem. Blandt andet blev et byggefelt taget ud af lokalplanforslaget, lige som højden på garagerne er blevet reduceret fra fem til 3,5 meter.

- Få dage før lokalplan-forslaget blev sendt ud måtte vi konstatere, at det ikke var muligt at lave en garage i selve Klimatorium-byggeriet, som det egentlig havde været meningen. Desuden har vi flyttet et garageanlæg fra en placering i nærheden af boligerne til et felt i nærheden af Teglgårdsvej, siger Steffen Damsgaard (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget.

Flere af de, der oprindeligt gjorde indsigelser, trak siden deres indsigelser tilbage, da planerne for placeringen af garageanlægget blev ændret.

- Vi har haft en åben åben dialog med borgerne i området, og jeg føler, det har været en god proces med borgerne omkring at få placeret byggeriet på en god måde, siger udvalgsformanden.

Klimatorium-bygningen bliver opført i et samarbejde mellem Lemvig Vand & Spildevand samt Lemvig Kommune. Det skal være et kombineret erhvervs-, forsknings- og formidlingshus med klima som omdrejningspunkt. Bygningen kan ifølge lokalplanen være op til 2500 kvadratmeter, og den allerede anlagte skatebane bliver en del af udearealet omkring Klimatorium.

Det er planen, at Klimatorium skal stå færdig i løbet af 2020.

Næste hurdle for Klimatorium er ryddet af vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce