Nej til fjernvarme i Fabjerg

Sonny Finn Jørgensen, formand for Lemvig Varmeværk: Det vil koste over 20.000 kroner med fjernvarme til et standardhus i Fabjerg, og det er for højt et beløb. Arkivfoto

Nej til fjernvarme i Fabjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

lemvig Varmeværk kan ikke finde i økonomi i et fjernvarmeprojekt i Fabjerg - selv ikke med de mest positive briller

Fabjerg: Lodsejerne i Fabjerg får ikke mulighed for at komme med på fjernvarmenettet fra Lemvig Varmeværk.

Det har Lemvig Varmeværk konkluderet efter at have undersøgt, om det kunne lade sig gøre at få byen med på ledningen mellem Lemvig og Nørre Nissum. Konklusionen er, at det vil være for dyrt for beboerne i Fabjerg.

En af parametrene, der skulle opfyldes, var, at prisen ikke måtte overstige 15.000 kroner om året for et standardhus. Prisen ville blive over 20.000 kroner, hvis virksomhedsøkonomien for Lemvig Varmeværk skulle gå i nul.

- Vi har på den baggrund konkluderet, at der ikke er grundlag for at arbejde videre med fjernvarmeforsyningen i Fabjerg, siger formanden for Lemvig Varmeværk, Sonny Finn Jørgensen.

Kriterierne var stillet op på forhånd, og de gik ud på, at der skulle være en positiv samfundsøkonomi, for ellers måtte Lemvig Kommune ikke godkende projektet. der skulle være en positiv virksomhedsøkonomi, hvilket betyder, at de eksisterende fjernvarmekunder ikke skulle få en højere pris, fordi Fabjerg kom med. Og så var der prisen på de maksimalt 15.000 kroner. Hvis den var højere, ville man ikke kunne konkurrere med andre opvarmningsformer, og så kunne varmeværket ikke forvente, at man frivilligt tilmeldte sig fjernvarmen.

- Vi har ikke kunnet skrue et projekt sammen, som kunne overfylde disse kriterier. Lemvig Kommune har ønsket, vi skulle kigge på et meget optimistisk scenarie, hvor alle huse, institutioner med mere er inkluderet, og selv ikke i den situation er det muligt at få en positiv samfundsøkonomi. Vi har selv på varmeværket lavet et mere konservativt scenarie, og det viser et stort underskud, forklarer formanden, der har orienteret Lemvig Kommune om beslutningen.

Nej til fjernvarme i Fabjerg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce