Ny plan for p-pladser er klar

Nu ligger der en færdig plan for, hvordan trafikken skal afvikles på Engen foran Kvickly i Lemvig. Illustration: Lemvig Kommune

Ny plan for p-pladser er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I snart et år har kommunen og de forretningsdrivende arbejdet på en plan for renovering af Engen i Lemvig - nu er man i store træk enige om planen, der har fået grønt lys i teknik- og miljøudvalget

Lemvig: Efter næsten et års tilløb er Lemvig Kommune nu klar med en plan for, hvordan parkeringspladen Engen i Lemvig kan omdannes og forskønnes. Planen er netop godkendt i teknik- og miljøudvalget, som flere gange tidligere har behandlet sagen.

- Men nu valgte vi at gå videre med det forslag, der blev lagt frem for os. Vi synes, det er et godt resultat, og de involverede vil se det som et løft af området, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Steffen Damsgaard.

Det er ikke første gang, at udvalget har godkendt en plan for området. Oprindeligt blev der lagt et forslag frem, hvor den ensrettede kørsel rundt om Engen blev skrottet og trafik ledt i begge retninger ad Andrupsgade. Forslaget mødte så stor kritik blandt de forretningsdrivende, at udvalget valgte at trække forslaget tilbage for at diskutere ønsker og ideer en ekstra gang.

Siden er planen blevet tilrettet et par gange, men nu er der endelig en færdig plan på bordet igen.

- Det er et godt resultat, fordi vi stadig har arbejdet nogle af kernepunkterne ind i projektet, siger Steffen Damsgaard.

Planen vil ikke betyde noget for antallet af parkeringspladser, selv om de alle vil blive 20 centimeter bredere. Trafikken vil igen blive ledt rundt om pladsen i en ensrettet retning, hvor det især har været overgangen mellem Kvickly og P-pladserne, der har været det problematisk at sikre. Oprindeligt blev der projekteret én vejbane forbi Kvickly, men det er nu rettet til to, ensrettede vognbaner.

- Forretningen mener, at én vognbane kan give opstuvende trafik, så derfor er det ændret til to baner, forklarer Steffen Damsgaard.

Desuden er der gjort plads til en fodgængerzone, hvor folk kan gå langs med parkeringsarealet.

- Det er vi overbeviste om, at folk vil opfatte mere trygt end i dag, siger Steffen Damsgaard.

Der ud over er der i forslaget også sat plads af til cykelparkering, bænke og informationstavle.

Planen omfatter også en fornyelse af trappen op til Frederiksgade. Her bliver det nuværende antal p-pladser også fastholdt.

Kommunen har allerede afsat 3,6 millioner kroner til arbejdet.

Ny plan for p-pladser er klar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce