Nye muligheder for forældre

Politikerne ved ikke hvor stor en interesse der vil være for deltidspladser i daginstitutionerne, som er målrettet forældre med skævearbejdstider eller forældre på barsel . Arkivfoto: Claus Bech, Scanpix

Nye muligheder for forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lemvig: Fra 1. juli skal alle landets kommuner indføre deltidspladser i daginstitutioner til blandt andet forældre på barsel eller med skiftende arbejdstider.

Men de nye regler, som Folketinget vedtog i slutningen af maj, har givet flere panderynker hos politikerne i familie- og kulturudvalget.

- Det er et kompliceret spørgsmål. Vi ved reelt ikke, hvor mange der ønsker at benytte sig af mulighederne, så det har været svært at lægge rammerne for tilbuddet, når vi ikke ved hvor stor, interessen er for det. Personligt tror jeg ikke, der er mange, der har behovet, siger Henrik Thygesen (V), der er formand for familie- og kulturudvalget.

De nye regler kommer blandt andet til at gavne forældre, der kan dokumentere, at de har skæve arbejdstider. De får mulighed for at få en institutionsplads på 30 timer, der kan suppleres med et tilskud til en privat pasning uden for institutionernes åbningstid.

Pasningstilbuddet skal dog være under ordnede forhold og godkendes af kommunen. Her bliver det dagplejen, der kommer til at stå for godkendelsen og kontrollen.

- Mig bekendt har vi ikke tidligere fået henvendelser fra forældre, der havde behov for at have den form for pasningstilbud. Men nu tilbyder vi dem og tilpasser dem så godt som muligt inden for lovens grænser, og så må vi se, om det har nogen interesse, siger Henrik Thygesen.

Også forældre på barsel får med de nye regler mulighed for at få en deltidsplads til deres barn i en daginstitution. Lige som deltidspladsen til forældre med skæve arbejdstider kommer prisen for at få passet barnet til at ligge på 2057 kroner om måneden, inkusiv en madordning.

Nye muligheder for forældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce