Nyt vandværk erstatter fire andre

Det nye vandværk

Nyt vandværk erstatter fire andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når de ri eftermiddag er første spadestik i Engbjerg, er det starten på en ny struktur med færre vandværker

Engbjerg: Fredag eftermiddag er der første spadestik til endnu en vandværksbygning i Engbjerg.

Vi har tidligere fortalt om det første spadestik og skrev, det var i forbindelse med en ekstra boring. men det er altså et helt nyt vandværk, Lemvig Vand og Spildevand bygger ved siden af det eksisterende. Et nyt vandværk, der forventes at stå klar til november næste år.

De to vandværker vil til sammen have en årlig kapacitet på 1.790.000 kubikmeter vand.

Processen med opførelsen af nyt vandværk i Engbjerg har været i gang siden 2016, hvor mulige scenarier er blevet klarlagt. Her var det klare resultat, at den mest optimale løsning på fremtidig vandværksstruktur var at beholde Engbjerg og Klosterheden Vandværk og udbygge nyt vandværk ved Engbjerg. De fire øvrige, ældre værker i Gudum, Nissum, Lemvig og Skalstrup nedlægges. Samtidig med nedlæggelse af de fire ældre værker nedlægges boringerne også.

Lemvig Vand og Spildevand har udarbejdet projektet sammen med det rådgivende ingeniørfirma Niras, hvor der ved licitation blev fundet Vand og Teknik A/S som totalentreprenør.

Lemvig Vand og Spildevand producerer årligt cirka 2.100.000 kubikmeter vand på nuværende seks vandværker. De ældste vandværker er bygget i 1960´erne, og stod foran moderniseringer, hvis de skulle bevares i drift. Det har man så valt ikke at gøre og i stedte udbygge i Engbjerg.

Efter nybygningen står Lemvig Vand med to unikke invendingsområder i henholdsvis Engbjerg og Klosterheden. Samtidig kan prisen på vand beholdes på nuværende niveau. Havde man renoveret de eksisterende, ville prisen være steget med cirka en krone pr. kubikmeter.

Lemvig Vand og Spildevand har indgået aftale med Fabjerg Vandværk om overtagelse pr. 1. januar 2019. Dette betyder, at Lemvig Vand og Spildevand pr. 31.12.2018 skal have etableret nyt ledningsnet fra trykforøgerstationen i Rom til Fabjerg.

I forbindelse med ny vandværksstruktur nedlægges vandværkerne i Gudum og Nørre Nissum, hvilket betyder der i forvejen skal etableres nyt ledningsanlæg fra trykforøgerstationen i Rom til både Gudum og Nørre Nissum, hvor vejen forbi Fabjerg i forvejen var naturlig at følge og tilpasse i arbejdet med ny vandværksstruktur.

Arbejdet med etablering af ny vandledning fra Rom til Fabjerg startes i august 2018 og forventes afsluttet i oktober 2018.

Arbejdet er udsendt i underhåndsbud og vundet af Vejlby Kloakservice, som skal udføre opgaven for Lemvig vand og spildevand.

Nyt vandværk erstatter fire andre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce