Pisek vil afvikle aftalen med Lemvig

Daværende borgmester Jørgen Nørby underskriver partnerskabsaftalen med Pisek tilbage i 2006. Arkivfoto: Lars Kamstrup

Pisek vil afvikle aftalen med Lemvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er aldrig blevet til mere end skolesamarbejde med tjekkiske Pisek, og nu vil tjekkerne gerne ud af aftalen

Lemvig: I 2006 underskrev Lemvig Kommune en partnerskabsaftale med den tjekkiske by Pisek. Hele byrådet var i Pisek, hvor den daværende borgmester Jørgen Nørby skrev under.

Nu har Pisek ønsket, at partnerskabsaftalen ophører.

Aftalen har været baseret på et samarbejde med Nørre Nissum Skole, hvor der gennem alle år har været en udveksling af elever og lærere mellem de to byer. Nu skriver man fra Pisek, at der er problemer med denne udveksling af elever, og så vil man afslutte samarbejdet.

- Det er en aftale, som har kørt på dette skolesamarbejde, og vi vil høre på Nørre Nissum Skole, om der er problemer med udvekslingen af elever. Vi har hørt, der har været tjekkiske elever her, og der er planer om genbesøg. Men det skal vi have afklaret, siger borgmester Erik Flyvholm (V).

Da partnerskabet kun kører på dette skolesamarbejde, mener borgmesteren, det vil være naturligt, man afslutter samarbejdet med Pisek, da der gennem årene ikke har udviklet sig andre samarbejder.

- Så er der god mening i at opsige Partnerskabsaftalen, mener han.

Han tilføjer, at hvis man i dag skulle indgå samarbejder med byer i andre lande, så ville man se på de områder, der satses på i dag i Lemvig Kommune, og hvor man kunne have glæde af et samarbejde med byer med de samme satsninger og udfordringer.

- Man ser mange internationale samarbejder, som der er gode perspektiver i, siger borgmesteren.

Pisek vil afvikle aftalen med Lemvig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce