Politiker blev ramt af nedbrud

Arne Noe havde svært ved at downloade og videresende bilag forud for møde i teknik- og miljøudvalget. Arkivfoto: Mads Krabbe

Politiker blev ramt af nedbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En systemfejl hos Lemvig Kommune gjorde det umuligt for den enlige SF'er at diskutere ømtålelig sag med sit bagland

Lemvig: SF'eren Arne Noe føler sig på flere måder ramt i forbindelse med mandagens møde i teknik- og miljøudvalget. Da han er alene om at repræsentere sit parti i udvalget, har han ofte brug for at vende konkrete sager med sit politiske bagland, men det føler han, at han blev forhindret i forud for mandagens møde. Det blev fatalt for ham, da han gerne ville have vendt en konkret sag om miljøtilladelse til en minkfarm med sine kolleger.

Da han modtog dagsordenen om fredagen, bemærkede han straks punktet og ville præsentere den for sine kolleger. Kommunens hjemmeside var imidlertid ramt af et systemsvigt, der gjorde, at alle dagsordener og bilag ikke blev lagt på hjemmesiden som vanligt.

- Derfor kunne de hverken se punktet eller bilagene, siger Arne Noe.

Han skrev til administrationen og fik senere på weekenden et svar tilbage.

- Jeg fik en mail fra teknisk direktør Claus Borg, der oplyste om en generel systemfejl på hjemmesiden. Derfor opfordrede han til, at vi startede mandagens møde med at diskutere, om nogle sager skulle udsættes, så vi kan nå at få dem belyst i baglandet, siger Arne Noe.

Kørte løs

Men sådan gik det ikke, for da mødet gik i gang, valgte formanden Steffen Damsgaard straks at gå i gang med første punkt.

- Så protesterede jeg, men fik at vide, der ikke er noget krav om, at en dagsorden skal være offentlig tilgængelig. Derfor ville man køre på. Det forlangte jeg en afstemning omkring, som jeg tabte med stemmerne 6-1, siger Arne Noe.

Derefter gik mødet i gang og fulgte den gældende dagsorden.

IT-geni

Steffen Damsgaard fortæller, at der ganske rigtigt var en debat om emnet inden mødet gik i gang.

- Arne Noe mente ikke, at materialet var offentligt, så det kunne tilgå folk i hans partigruppe. Men det er jo tillade at videregive materiale så længe, det er fra et åbent dagsordenspunkt - så derfor var det et stort flertal, der stemte for at gennemføre mødet selv om materialet ikke har været offentligt tilgængeligt indenfor den periode, siger Steffen Damsgaard.

Arne Noe følte dog, at han blev fanget på det forkerte ben.

- Når jeg åbner dagsordenen gennem det kommunale system, tillader det mig ikke at kopiere tekster, og jeg kan ikke finde ud af at downloade dokumenter gennem systemet. Materialet ligger alt sammen i et internt system, hvor det ikke uden videre kan flyttes ud, så derfor kunne jeg ikke videresende det. Det kan vel ikke være meningen, at man skal være et IT-geni for at finde ud af det. Desuden fæstnede jeg lid til, at det ville blive muligt at udsætte de punkter, der ikke var diskuteret i vores bagland, siger Arne Noe.

Han ville gerne havde drøftet med sit netværk, om han skulle have brugt sin ret til at standse et punkt og få den løftet op i byrådet.

- Minkfarmen er nok den mest principielle sag for mig i min tid som politiker - og samtidigt får jeg ikke lejlighed til at drøfte den med mit netværk, fordi dagsordenen ikke er offentligt tilgængelig, siger han.

Politiker blev ramt af nedbrud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce