Rådgiver måtte give undskyldning

Bundforholdene har skabt usikkerhed om prisen på om- og tilbygningen af Børnegården Lemtorp. Arkivfoto

Rådgiver måtte give undskyldning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blød bund ved institution giver usikkerhed om pris for byggeri

Lemvig: Den røde kuglepen var fundet frem, da familie- og kulturudvalget tirsdag eftermiddag gennemgik den kommende om- og tilbygning af Børnegården Lemtorp.

En licitation på byggeriet i slutningen af oktober viste, at udgifterne til håndværkere ville blive omkring en million kroner dyrere, end det var forventet i det oprindelige budget.

Arkitekt Per Clausen måtte forklare overskridelsen af byggeriet og samtidig undskylde, at der endnu en gang var budgetteret forkert ved en om- og tilbygning ved en daginstitution. I sommer ramte kommunens rådgivere omkring to millioner kroner ved siden af, da man havde licitation på udvidelsen af Menighedsbørnehaven i Lemvig.

Per Clausen havde dog også forslag med til, hvor der kunne findes besparelser, så man kan ramme de budgetterede håndværkerudgifter i byggeriet, der er sat til at koste knapt 11,5 millioner kroner.

I beløbet havde arkitekten taget forbehold for, at institutionen muligvis er bygget på en gammel mose, og derfor var der sat et ekstra beløb til ekstraordinære udgifter af, hvis det i løbet af byggeriet viser sig, at den bløde bund volder problemer. Jordprøver har dog i første omgang vist, at der ikke burde være problemer.

- Vi har gennemgået listerne med forslagene, og dem har vi taget til efterretning. Men samtidig valgte vi også at stole på jordprøverne, så der ikke er grund til at sætte et helt så stort beløb af til de ekstraordinære udgifter, siger udvalgsformand Henrik Thygesen (V) om byggeriet.

Selv om der er sparet på flere elementer i byggeriet, så understreger Henrik Thygesen, at om- og tilbygningen af Børnegården Lemtorp stadig har en høj standard.

- Det er ting, der ikke umiddelbart kan ses, der er ændret på. Det drejer sig blandt andet om konstruktioner af døre- og vinduespartier, lige som der vil være enkelte rør, der vil være synlige, siger udvalgsformanden.

Samtidig vil der være mulighed for at hente nogle tilskud i form af energiforbedringer i institutionen, som også forbedrer økonomien i byggeriet.

Han regner med, at der i løbet af kort tid kan blive skrevet kontrakter med vinderne af licitationen, og at byggeriet kan komme i gang umiddelbart efter, så gravemaskinerne kan være i gang før jul. Det er planen, at om- og tilbygningen vil tage et års tid.

Allerede tidligere på efteråret rykkede Børnegården Lemtorp ud af de vante rammer og holder i løbet af byggefasen til på den tidligere Nørlem Skole.

Rådgiver måtte give undskyldning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce