Regionen: Der bliver ikke lægemangel

Annette Roed (A) håber, det er muligt at finde løsninger på lægeproblemet i Lemvigområdet. Arkivfoto Axel Schütt

Regionen: Der bliver ikke lægemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regionen håber at finde løsninger på lægernes problemer, men det afgøres ikke inden mødet 13. december

Lemvig: Der vil ikke blive mangel på læger, selv om de praktiserende læger i Lemvig alle skulle vælge at sige op til sommer.

Det vurderer regionsrådsmedlem Annette Roed (S), der også er formand for regionens udvalg for nære sundhedstilbud.

- Vi har allerede en kontrakt med Medicare, som vi har forlænget til 2019. Den sikrer, der vil være læger i området. Men det vil blot ikke være de kendte læger, siger Annette Roed.

Det er dog ikke hendes ønske, hvis alle de praktiserende læger i Lemvig vælger at stoppe.

- Vi er tværtimod interesserede i at finde nogle løsninger, der tilgodeser så mange som muligt, så vi kan bevare den ekspertise, der er i lokalområdet, siger hun.

Derfor ser hun frem til mødet 13. december, hvor der efter planen dog ikke skal medvirke politikere. Det bliver et møde mellem de lokale læger og administrationen i Region Midtjylland, hvor man skal forsøge at finde løsninger. Det kan dog umiddelbart blive svært at finde løsninger inden jul, men det vil i givet fald være administrationen, der skal arbejde med det.

- Der sidder embedsmænd i administrationen, der skal se på, hvordan lægernes overenskomster er skruet sammen og hvilke muligheder det giver i Lemvigområdet. Vi er nødt til at handle indenfor de rammer, der findes, men det er godt, at emnet kommer på banen. Det er klogt at sætte sig overfor hinanden og diskutere, hvad man kan som læge og hvad man har brug for af løsninger. Og det er netop det, der skal foregå på mødet 13. december, siger hun.

Hun afviser, at Region Midtjylland har været for langsomme til at reagere og dermed risikere, at Lemvigområdet kommer til at stå helt uden praktiserende læger til sommer.

- Vi har fulgt proceduren ved først at slå ydernumre op og forsøge at sælge dem i almindelighed. Når det ikke lykkes, tager man en runde mere og afsøger alle muligheder. Det er jo derfor, at vi allerede har Medicare i området og allerede har forlænget kontrakten med dem. Men vi håber naturligvis, at vi kan finde en løsninger, siger Annette Roed.

Regionen: Der bliver ikke lægemangel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce