Rejsekortet flytter ind i tog

Fra på søndag bliver det muligt at benytte rejsekortet i Midtjyske Jernbaners tog. Arkivfoto

Rejsekortet flytter ind i tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Som den første jernbane i Danmark får Midtjyske Jernbaner installeret Rejsekort i togene

Lemvig: Fra på søndag 18. marts bliver der endnu en mulighed for at betale for sin togrejse med Midtjyske Jernbaner.

Den dag bliver det nemlig muligt at benytte sit rejsekort i selskabets tog, der kører på strækningen mellem Vemb, Lemvig og Thyborøn. Samtidig bliver Midtjyske Jernbaner det første togselskab i landet, hvor man kan købe rejsekortet i toget.

- Vi har valgt en pragmatisk løsning, der ellers er beregnet til busser. Det ville koste os 250.000 kroner per stander, hvis vi skulle have standere op på alle vores stationer, og det mente vi blev en for dyr løsning, siger Martha Vrist, der er direktør for Midtjyske Jernbaner.

Standerne vil være klar til brug i togene fra på søndag, hvor det også vil være slut med at købe fysiske billetter til togene. Derfor bliver det fremover kun muligt at betale enten via en app eller med rejsekortet, når man skal køre med Midtjyske Jernbaner.

- Det bliver en lettelse for vores passagerer. Vi har i dag passagerer fra Vemb, der benytter sig af rejsekortet, og selv om vi gør meget ud af at fortælle, at det ikke er muligt at benytte sig af rejsekortet i vores tog, så har vi oplevet, at det har været nødvendigt i nogle tilfælde at checke ud i en bus, der har holdt ved stationen i Lemvig. Det undgår vi fremover, siger Martha Vrist.

Selv om man som passager skal checke ind og ud i togene, så tror Martha Vrist ikke på, at det bliver lettere at snyde, når rejsekortet bliver indført.

- Der vil stadig være kontrol i togene, og har man ikke checket ind, vil der ikke være nogen undskyldning for ikke at have gjort det, og så får man en afgift på 750 kroner. Så det kan blive en dyr fornøjelse at vente med at checke ind for at spare nogle få kroner, siger direktøren for Midtjyske Jernbaner.

Hvis man ikke allerede har et rejsekort, er det muligt at bestille et kort via nettet. Det er også muligt at henvende sig hos Midtjyske Jernbaner på stationen i Lemvig. Her vil man gerne hjælpe med at udfylde de blanketter, der skal bruges til at bestille et rejsekort.

Rejsekortet flytter ind i tog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce