Sådan ser det nye havnekontor ud

Det nye havnekontor bliver opført på et opfyldt areal bag det nuværende havnekontor. Illustration: Arkitec.

Sådan ser det nye havnekontor ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Til 1. maj 2019 skal det nye havnekontor stå færdig på havnen i Thyborøn

Thyborøn: Det blev arkitektfirmaet Arkitec A/S fra Herning, der vandt konkurrencen om at tegne det nye havnekontor i Thyborøn.

Bestyrelsen har netop valgt Arkitecs bud som det bedste ud af i alt fire forslag, der var udarbejdet af lokale/regionale artikektfirmaer. Forslagene er blevet bedømt på arkitektur, indretning og materialevalg, og hvordan det vil påvirke de løbende omkostninger til vedligehold og energiforbrug. Samlet set ende projektet fra Arkitec som vinder med hele 9,54 point ud af 10 mulige.

- Arkitec A/S er kommet med et rigtigt godt bud på et nyt havnekontor. Det er en flot bygning, den er velindrettet og er foreslået opført i gedigne materialer, som, vi ved, kan holde i Thyborøn. Det er samtidig en bygning, der er ligetil at bygge og dermed ikke forventes at rumme overraskelser i negativ retning i den videre proces, fortæller havnedirektør Jesper Holt Jensen.Det nye havnekontor skal opføres ved siden af det nuværende, som forbliver i funktion, indtil det nye kontor kan tages i brud. Derefter skal det gamle havnekontor rives ned. Grunden til denne placering er, at det er vigtigt, at havnevagten har en god udsigt over havnen og især over indsejlingen. Samtidig undgås, at der skal flyttes til midlertidige lokaler, mens det nye havnekontor bygges.- Vi er stolte over vores vinderforslag, hvor form og funktion går op i en højere enhed. Det bliver et smukt byggeri på havnen med en praktisk indretning som vil fungere godt i hverdagen, så det er dejligt, at vi nu får lov til at realiserer det, siger Aksel Fyhn fra Arkitec A/S.Niveauet på det nye havnekontor anlægges lidt højere end det nuværende havnekontor for at tage højde for klimaforandringerne og risikoen for stigende vandstand.

Thyborøn Havns bestyrelse har besluttet at bygge nyt havnekontor, da det nuværende er nedslidt og utæt. Omkostningerne til istandsættelse bliver desuden for store i forhold til at bygge nyt.

Havnekontoret, der vil koste omkring 7,2 millioner kroner, forventes at stå færdig omkring 1. maj 2019.

Havnekontoret
Det nye havnekontor får et bruttoareal på 726 kvadratmeter og et nettoareal på 5742 kvadratmeter. Havnekontoret kommer en etage højere op end det nuværende kontor, hvilket forbedrer vagtens udsigt over hele havnen.

Det nye havnekontor bygges på et opfyldt areal syd for det nuværende havnekontor.

Byggeriet forventes at koste cirka 7,2 millioner kroner.
Det nye kontor bliver en etage højere end det nuværende, hvilket vil sikre havnevagten et godt udsyn over havneområdet. Illustration: Arkitec
Det nye kontor bliver en etage højere end det nuværende, hvilket vil sikre havnevagten et godt udsyn over havneområdet. Illustration: Arkitec

Sådan ser det nye havnekontor ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce