Skolebørn nyder godt af bibliotekspris

Bøgerne kom hurtigt i brug, da Harboøre Skole i sidste uge modtog 115 læse-let bøger som en del af pris, skolens bibliotek vandt ved en konference. Privatfoto: Britta Kruse

Skolebørn nyder godt af bibliotekspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

115 læse-let bøger fylder hylderne på skolebiblioteket i Harboøre

Harboøre/København: Der gik ikke mange minutter, fra bøgerne var kommet på plads på skolebiblioteket i Harboøre, til eleverne havde kastet sig over dem.

Bøgerne, der var 115 læse-let bøger til en værdi af 5000 kroner, var en gevinsten for den delte andenplads, skolebiblioteket havde fået i den årlige konkurrence, som Kommunernes Forening For Pædagogiske Læringscentre havde lavet blandt landets skolebiblioteker.

Prisen blev for nylig uddelt ved foreningens årsmøde og konference i København, og det var Britta Kruse, der modtog præmien for sit arbejde på skolebiblioteket i Harboøre. Her havde hun i samarbejde med Lemvig Bibliotek lavet en læseklub for læseinteresserede i 6.-8. klasse. Det initiativ udløste en andenplads i årets konkurrence, hvor temaet var kreativ litteraturformidling.

- Jeg er beæret over, at vi fik prisen. Det er et skulderklap at få, at det vi gør her på skolen er noget, vi også kan stå på mål for, når vi sammenligner os med andre skoler, siger Britta Kruse om prisen.

- Vi er måske ikke så gode til at fortælle om de tiltag, vi gør her i Vestjylland. Men ud fra de rammer, vi har til rådighed, kan vi sagtens følge med andre skoler, der har flere ressourcer til rådighed, siger Britta Kruse.

Hun sammenligner sig selv med vinderne fra Billund Skole, hvor der er tre skolebibliotekarer ansat. Til sammenligning har hun otte timer om ugen som skolebibliotekar.

Britta Kruse vil dog ikke selv tage hele æren for prisen.

- Det vil ikke kunne lade sig gøre at skabe rammerne til at kunne få sådan en pris, hvis vi ikke både havde gode lærere og kolleger. Det er i samarbejde med dem, vi har skabt mulighederne, siger Britta Kruse.

Skolebørn nyder godt af bibliotekspris

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce