Socialdemokrater opgiver at besætte udvalgspost

Socialdemokraterne blev reduceret med et mandat ved valget, og nu er der ikke nok til at besætte de udvalgsposter, man ellers har fået tildelt. Det betyder, at Karsten Kragelund til højre bliver eneste medlem fra Socialdemokratiet i familie- og kulturudvalget. Foto: Mads Krabbe

Socialdemokrater opgiver at besætte udvalgspost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De nye byrådsmedlemmer er nu fordelt i udvalgene - socialdemokrater kunne ikke finde medlem til familie- og kulturudvalget

Lemvig: Når der skal fordeles pladser i de vigtige udvalg i et byråd, så er der normalt kamp om dem. Men ved konstitueringen i Lemvig Byråd har Socialdemokratiet opgivet at besætte en plads i familie- og kulturudvalget. Her havde man fået to pladser, men kun Karsten Kragelund er med, da han er næstformand. Venstre får dermed et femte medlem af udvalget.

- Det er sådan det er. Der er ikke nogen, der mener, de kan løfte arbejdsbyrden ved også at være med i familie- og kulturudvalget ud over de udvalg, de også er med i. Vi har prøvet, om vi kunne lægge puslespillet på en anden måde, men det har ikke kunnet gå op. Det er ærgerligt, at det er blevet sådan, men det er det, siger gruppeformand Kenneth Bro.

Socialdemokraterne gik trods en lille fremgang i stemmetal tilbage rent mandatmæssigt, så man nu kun er fire byrådsmedlemmer mod fem i det nuværende byråd. Så det giver udvalgsarbejde nok til de fire tilbageblevne, uden man også kan klare familie- og kulturudvalget.

-

Der er ikke nogen, der mener, de kan løfte arbejdsbyrden ved også at være med i familie- og kulturudvalget ud over de udvalg, de også er med i.
Kenneth Bro, gruppeformand, Socialdemokratiet

Konstitueringen

Til det konstituerende møde 6. december vælges Erik Flyvholm (V) som borgmester. Kenneth Bro (S) er viceborgmester, mens nyvalgte Chris Olesen (V) er ny 2. viceborgmester.

Erik Flyvholm er født formand for økonomi- og erhvervsudvalget. Her tager han to nyvalgte partifæller med, nemlig Chris Olesen og Bent Graversen, som altså er blevet belønnet for deres høje personlige stemmetal med at komme med i det mest magtfulde udvalg, hvorigennem alle sager skal, inden de kommer i byrådet. De øvrige er Karl Balleby (DF), Orla Østerby (C), Kenneth Bro (S) og Arne Noe (SF).

Familie- og Kulturudvalget har stadig Henrik Thygesen (V) som formand, mens Karsten Kragelund (S) er næstformand. De øvrige er de fire Venstre-medlemmer Søren V. Jensen, Ellen Mejdahl, Michelle Welle Tange og Martha Vrist. Det sidste medlemmer den radikale Gitte Jeppesen. Fire ud af de syv er nye i forhold til det afgående udvalg, nemlig Søren V. Jensen, Ellen Mejdahl, Martha Vrist og Gitte Jeppesen.

Gunnar Lisby Kjær (V) er fortsat formand for social- og sundhedsudvalget, hvor Lone Pilgaard Sørensen (S) er næstformand. De øvrige er Tina Boel van Ingen (V - ny), Troels Skovmose (V), Martha Vrist (V - ny), Karl Balleby (DF) og Susanne Buch Nielsen (SF - ny). Altså tre nye medlemmer af udvalget.

Steffen Damsgaard (V) er ny formand i udvalget for teknik og miljø, hvor han før var næstformand under Jørgen Nørby's formandsskab. Næstformand er nyvalgte Bent Graversen (V). Øvrige medlemmer er Søren V. Jensen (V), Chris Olesen (V - ny) og Troels Skovmose (V - ny), Ole Byskov (S) og Arne Noe (SF - ny). Fire nye medlemmer af dette udvalg.

Kenneth Bro (S) er fortsat formand for arbejdsmarked- og integrationsudvalget. Næstformand er Michelle Welle Tange (V). Øvrige medlemmer er Ole Byskov (S - ny), Tina Boel van Ingen (V - ny) og Søren V. Jensen (V). Her er så to nye medlemmer.

Endelig er der børn og unge-udvalget, hvor Karsten Kragelund (S) er formand fortsat. Han har så fået nyvalgte Ellen Mejdahl (V) med i stedet for Tina Boel van Ingen (V).

Socialdemokrater opgiver at besætte udvalgspost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce