Stopper taxi - det har ingen fremtid

Jesper Skindhøj Sund vurderer ikke længere, der er grundlag for taxikørsel i yderområderne. Arkivfoto: Benny Gade

Stopper taxi - det har ingen fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der mangler støtte fra kommunal side, vurderer indehaveren Jesper Skindhøj Sund, som ikke længere ser en fremtid for taxi-kørsel i yderområder

Lemvig: Bilerne kører endnu, men det er på lånt tid. Jesper Skindhøj Sund har nemlig besluttet at lukke selskabet Lemvig Taxi så snart, det kan lade sig gøre. Årsagen er ifølge ham manglende politisk vilje blandt både de lokale politikere og hos landspolitikerne.

- Jeg ser ingen fremtid i at køre taxi i Lemvig fremover. Derfor stopper jeg, siger Jesper Skindhøj Sund.

Landspolitisk frygter han den nye taxalov, der er på vej, og som ifølge ham vil give væsentlige forringelser for de eksisterende landtaxaer.

- Vi skal blandt andet være med i et bestillings- eller kørselskontor. Det koster alt sammen penge, og derfor kan jeg ikke se, jeg kan få det til at løbe rundt, siger han.

Den lokale vilje er i hans øjne ikke meget bedre. Lemvig Kommune har i flere år anvendt taxier til at klare kørselsopgaver, men opgaverne er blevet færre i alle de 10 et halvt år, han har drevet Lemvig Taxi.

- De første tre-fire år var gode nok. Vi mistede lidt kørsel, men der kom nyt til. Det var, som det skulle være. Men siden da er det kun gået den forkerte vej, siger Jesper Skindhøj Sund.

I stedet for at lave aftaler med de lokale taxi-vognmænd, har kommunen valgt at udlicitere kørselen.

- Nu har jeg lige hørt, at de vil forlænge den kommunale kørsel med Nissum Taxa, og når det sker, er der ikke mere for os at komme efter. Der skal være en politisk vilje til at bevare taxaer i yderdistrikter, og det er der ikke. Kommunen burde undlade at udlicitere kørsel, men lave aftaler med de lokale, sådan som vi har tilbudt dem, siger Jesper Skindhøj Sund.

Han mener, at taxi-vognmændene har taget ansvar for kommunens ønsker om at spare på de kommunale budgetter gennem de forslag, der er lagt frem, men som vognmændene fik afslag på. Efterfølgende kom kørselen i licitation.

- Vi vil ikke have nogen chancer, når kommunen kun prioriterer de firmaer, der har den laveste pris. Jeg vil ikke prostituere mig selv, så jeg skal leve af ingenting eller være et dumt svin for at få forretningen til at løbe rundt, siger Jesper Skindhøj Sund.

Derfor tager han nu konsekvensen og afvikler forretningen. Han har to biler, hvor af den ene bliver taget ud af kørselen allerede i denne uge. Den anden fortsætter han taxikørslen i, men kun indtil han finder sig et andet arbejde.

- Aller senest til sommerferien bliver forretningen lukket, siger Jesper Skindhøj Sund.

Datoen skyldes, at han frem til sommerferien har kontrakt om kørsel i Herning med to biler.

- De får lov til at køre indtil sommer, siger Jesper Skindhøj Sund, som ikke frygter for fremtiden.

- Jeg er udlært møbelsnedker, så der skulle være rimelige chancer for at finde et andet arbejde, siger han.

Stopper taxi - det har ingen fremtid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce