Tager udfordringen hvis vi rykker op

Dennis T. Graversgaard er fast mand på det Lemvig-hold i keglebillard, der overraskende ligger til en oprykning til landets bedste række. Arkivfoto: Morten Pedersen.

Tager udfordringen hvis vi rykker op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For et år siden spillede keglebillardspillerne fra Lemvig i 2. division. Nu ligger holdet til at rykke op i ligaen

Lemvig: Efter sommerferien kan Lemvig have to hold i ligaen.

Lemvig-Thyborøn Håndbolds herrehold kæmper i disse uger og måneder hårdt for at bevare ligapladsen, som de sikrede sig ved oprykningen i foråret.

Men i en helt anden sportsgren kan Lemvig også sikre sig en ligaplads i den nye sæson, hvis resultaterne flasker sig.

Det er i keglebillard, hvor de lokale spillere har gjort det overraskende godt efter de i sidste sæson gik ubesejrede gennem 2. division og rykkede op i landets næstbedste række, 1. division.

Efter halvdelen af sæsonen ligger Lemvig-spillerne på førstepladsen i 1. division Vest, tre point foran de nærmeste konkurrenter. Ligger holdet på førstepladsen, når sæsonen er færdigspillet i slutningen af marts, betyder det liga-billard i Lemvig i den kommende sæson.

Og det er en udfordring, klubben vil tage op, siger Brian Nees, der er en af spillerne på det succesrige hold og samtidig næstformand i billardklubben.

- Det vil være en ære for os, hvis vi ender med at rykke op. Samtidig vil vi også være ét af kun tre jyske hold i rækken, så vi ser det som en udfordring, hvis vi rykker op, siger næstformanden.

Kan blive tredje jyske hold

I dag er det kun nordjyske Asaa samt BK Frem Kolding, der er jyske repræsentanter i den bedste række. Resten af holdene er fra Fyn eller Sjælland.

Lemvig har hentet fem sejre, en enkelt uafgjort og kun tabt en enkelt gang i den første halvdel af sæsonen. Brian Nees mener, der er flere forklaringer på, at holdet ligger på førstepladsen.

- For to år siden fik vi tilgang af Johannes Holm, der er en stærk spiller ved bord 1. Samtidigt er det en jævnbyrdig række, og når der kun er fire spillere på et hold, er det nemt at spille uafgjort. Her har vi haft marginalerne med os. Men vi har også fået en rigtig god træningskultur, hvor mange møder op til træning, og der bliver trænet godt. Det kan man også se ved, at vores andethold klarer sig godt, siger Brian Nees.

Skulle Lemvig snuppe førstepladsen og rykke op i ligaen, vil det betyde en del flere kampe, end man er vant til i dag. Der er 12 hold i den bedste række, og med muligvis kun tre jyske hold i rækken, vil det betyde flere udebaneture til Sjælland.

Samtidig vil der være to kampe på programmet hver anden weekend, og det betyder, at spillerne ofte skal overnatte til udekampene.

Derfor vil en eventuel oprykning betyde, at klubben skal bruge flere penge på de bedste spillere. Det bliver dog ikke nogen udfordring.

- Lige som alle andre sportsgrene er det dyrt at spille i ligaen, men økonomisk er vi velfunderede, siger næstformanden.

Brian Nees tror på, at en eventuel oprykning kan være med til at trække nye og bedre spillere til Lemvig.

- Når der kun er tre jyske hold i ligaen, vil jeg ikke udelukke, at vi kan få noget tilgang. Der er mange gode spillere i både Herning, Ikast og Spjald, der måske kunne være interesseret i at spille for os, siger Brian Nees.

I weekenden løb Lemvig-spillerne dog ind i en lille forhindring på vejen mod ligaen. Det blev kun til uafgjort 4-4 ude mod bundholdet Juelsminde. Her var det Brian Nees ved bord 4 samt Dennis T. Graversgaard ved bord 2, der hentede de to sejre. Johannes Holm ved bord 1 og Aksel Andersen ved bord 3 løb begge ind i snævre nederlag i deres dueller.

Tager udfordringen hvis vi rykker op

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce