Ti syge af østers fra Lem Vig

Ti personer er blevet ramt af norvirus efter at have spist rå østers fra Lem Vig. Arkivfoto

Ti syge af østers fra Lem Vig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fødevarestyrelsen har lukket for al kommerciel høst af muslinger og østers i Lem Vig.

Lemvig: Fødevarestyrelsen har lukket for kommerciel høst af muslinger og østers i hele Lem Vig. Det sker efter, at ti personer i begyndelsen af november blev ramt af norovirus, også kaldet roskildesyge, efter at have spist rå østers på danske restauranter. De rå østers kom alle fra Lem Vig.

Det skriver Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

- De her østers har været forurenet med norovirus, der stammer fra en menneskelig kilde. Det vil sige fra tilløb til det vandmiljø, som østerserne har ligget i, fortæller Bjarne Ring Thorbjørnsen, biolog og specialkonsulent ved Fødevarestyrelsen, til DR Nyheder.

Ifølge Fødevarestyrelsen er symptomerne ved norovirus kvalme, pludselig og voldsom opkastning, vandig diarré, mavepine og mavekramper. Nogle får også let feber, kuldegysninger, hovedpine og smerter i led og muskler.Der går gerne fra 24 til 48 timer, typisk omkring 33 til 36 timer, fra man er smittet med norovirus, til sygdommen bryder ud. Man er typisk syg i 24 til 60 timer, og kan få stort væsketab ved roskildesyge. Selv om man føler sig rask, og symptomerne er stoppet, kan man stadig udskille virus og dermed smitte andre i op til 48 timer.Det forurenede parti østers er trukket tilbage og kasseret, og Fødevarestyrelsen har ikke fået flere henvendelser om personer, der er blevet ramt af sygdommen.

Fødevarestyrelsen oplyser, at man nu overvåger de områder, hvor der foregår kommerciel høst af muslinger og østers.

 

Ti syge af østers fra Lem Vig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce