To nye skibe til Hametner

John-Anker Hametner har overtaget L441 »Allesøe«. Foto: Benny Gade.
Foto: Benny Gade

To nye skibe til Hametner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udvider flåden fra seks til otte skibe med to nye opkøb, der også giver en større kvote

»Jeg skal fange fisk,« siger John-Anker Hametner, når han bliver spurgt, hvorfor han har overtaget L441 »Allesøe«.

Men han mener det også alvorligt, hvor ud over »Allesøe« har han i år også overtaget L47 »Camilla«.

»Jeg købte mest »Camilla«, fordi der fulgte en stor kvote med købet,« siger John-Anker Hametner, som dermed udvider flåden til otte skibe.

»Allesøe« bliver dog et af de større skibe i rederiet.

»Vi har nogle ideer med skibet. Det har den rette størrelse til fremtidens fiskeri. Den laster 800-900 ton og bliver dermed én af de større i rederiet. Der ud over kommer den her fra byen, så jeg har set, hvad der indtil nu er blevet bekostet for at holde skibet i orden. I mine øjne er den i fin stand, selv om vi skal i gang med en ombygning, når vi overtager den,« siger John-Anker Hametner.

Ideen er nemlig, at »Allesøe« skal indrettes, så den kan fiske med to trawl på én gang. Det vil koste cirka fem millioner kroner alene at rigge skibet om, så de næste fem-seks uger vil den ligge ved kaj i Thyborøn.

Selv om han i år har tilkøbt kvote og skibe, så har John-Anker Hametner endnu ikke de fisk, der skal holde skibene i gang.

»Mit rederi er bygget op på, at vi lejer, hvad andre ikke når at fange,« siger han.

Lejeprisen for fisk er dog stigende, hvilket også er grunden til, at han har opkøbt fiskerettighederne gennem »Camilla«. Dermed får han ikke samme behov som tidligere for at leje fisk af andre.

»Det vil nok også blive svært at leje noget i år, hvor tobis-kvoten ser ud til at ramme bunden,« siger han.

Kvoten på tobis bliver først fastsat til marts, men de foreløbige meldinger gør det usikkert, om der overhovedet bliver en kvote i år.

»Men kan skal ikke give op, fordi der kommet et dårligt år. Mine køb er en langsigtet investering, og jeg fornemmer, at vi har dårlige tobis-sæsoner hvert andet år. Men over tid har de seneste ti år været okay, så det håber jeg også, de næste ti år vil blive,« siger han.

Derfor har han bevaret troen på fremtiden - ikke mindst på grund af de faldende brændstofpriser, gode priser på fisk og også højere kvoter på blandt andet brisling og sperling.

»Var det underskudsforretning, så havde jeg selvfølgelig ikke handlet. Det var ikke kun tobis, der fulgte med fiskepakken. Der var også mange brisling og sperling, og dem skal vi nok få fanget,« siger John-Anker Hametner, der forventer, at »Allesøe« først og fremmest skal bruges i fiskeriet efter sperling.

To nye skibe til Hametner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce