Trafik lægges om på Engen

Sådan kan kørselen lægges om på Engen foran Kvickly i Lemvig, hvor fodgængerne nu må krydse vejen for at komme ind i butikken. Illustration: Lemvig Kommune

Trafik lægges om på Engen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I dag må kunderne i Kvickly i Lemvig gå hen over vejen for at komme fra p-pladserne til butikken. Det skal lægges helt om ifølge et forslag, som politikerne i teknik- og miljøudvalget nu beder administrationen arbejde videre med.

Lemvig: P-pladsen ved Engen i Lemvig skal lægges helt om ifølge et forslag, som administrationen ved Lemvig Kommune har lavet.

Foreløbigt er der blot tale om en skitse, som i denne uge blev forelagt politikerne i teknik- og miljøudvalget for at blive vurderet. Politikerne bad dog administrationen arbejde videre med projektet.

- Vi har foreløbigt sagt god for, at man nu går i dialog med de lodsejere, der bliver berørt af projektet. Når engang alle aftaler er på plads, kan man gå i gang med at omlægge pladsen og trafikken, siger formanden for udvalget, Jørgen Nørby (V).

Engen er formentligt det største parkeringsområde i Lemvig by, men det er blevet kritiseret for den måde, som trafikken bliver afviklet på. Trafikken bliver ledt rundt om hele parkeringsarealet, og derfor må kunder gå hen over vejen for at komme ind i Kvickly. Desuden er parkeringsbåsene blevet kritiseret for, at de er for smalle.

Det er ting, som det nye projekt forsøger at råde bod på. Ved at fjerne 11 p-pladser kan parkeringsbåsenes bredde øges fra 2,3 til 2,5 meter. Samtidigt bliver vejen forbi Kvickly sløjfet, så trafikken i begge retninger ledes ad Konsul Andersens Gade. Forslaget indebærer også, at der bliver plads til et mere grønt areal - blandt andet ved at inddrage Kvicklys eget areal som et fællesareal, hvor man kan sætte sig med en is eller andet. Desuden er der et ønske om at inddrage stien fra Frederiksgade til Kvickly i projektet, hvis lodsejerne vil acceptere det.

- Derfor er der flere, der skal involveres, inden projektet kan gå i gang, siger Jørgen Nørby.

Der er afsat 3,6 millioner kroner i områdefornyelsesprogrammet for Lemvig til trafikprojekter. En stor del af beløbet ventes at skulle bruges til at omdanne p-pladsen samt ændre stiforbindelsen til Frederiksgade.

Trafik lægges om på Engen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce