Unge tror på at ungdomshus er på vej

Emilie Agergaard har været en af drivkræfterne i at få et ungdomshus op at stå. Hun siger selv, at hun har lært meget om processen i at arbejde med projektet gennem halvandet år og bliver længere i Lemvig, end hun havde tænkt sig for at opleve huset fungere. Foto: Jesper Lundsgaard

Unge tror på at ungdomshus er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere ideer til, hvad ungdomshus skal indeholde. Første arrangementer er faldet på plads.

Lemvig: Optimismen er stor hos en lille halv snes unge, der denne tidlige aften er i gang med at stable de sidste forberedelser til et valgmøde på benene.

Valgmødet skal afvikles i FDF Huset ved banegården i Lemvig, og de unge håber selv, at det er det første arrangement, de kan komme til at afholde i det, der i løbet af kort tid gerne må blive til et decideret ungdomshus.

Det er Emilie Agergaard, der har været frontrunner i projektet, og hun har brugt masser af tid og energi det seneste halvandet år på at få stablet projektet på benene. Med tiden har hun fået samlet gruppen, der tæller op mod ti unge, der enten går på gymnasiet eller netop er blevet studenter.

- Men det skal ikke kun være for gymnasieelever. Vi vil gerne ramme bredt, så vi både får hf'ere, elever fra produktionsskolen og unge, der er i lære, med. På den måde sikrer vi også, at man kan blive ved med at holde sammen, selv om man ikke tager den samme uddannelse, siger Emilie Agergaard, der blev student i sommer og som i dag arbejder som lærervikar på Ramme Skole.

Ideen blev sået i hendes hoved, da hun gik i 2.g på Lemvig Gymnasium. Undervejs i processen har hun blandt andet samlet 500 underskrifter, der støtter op om et ungdomshus.

- Siden gik vi i dialog med kommunen, men i første omgang følte jeg, at vi kørte i to forskellige spor uden at komme videre. Siden er frivilligkonsulent Jane Brokholm Mortensen blev koblet på, og så er der for alvor begyndt at ske noget, siger Emilie Agergaard. 

 

Drømmer om flere arrangementer

De unge drømmer om, at et kommende ungdomshus kan bruges bredt til mange arrangementer, og de første er allerede under opsejling.

- Vi vil gerne ramme bredt med det, vi laver. Det kan både være at vise fodbold på storskærm, arrangere noget musik, lave et julearrangement eller holde en fest. Det skal være noget, som kan bære igennem i en længere periode, og som de unge vil møde op til, siger Rasmus Lundgaard Madsen, der også er med i initiativgruppen.

I første omgang har initiativtagerne fået mulighed for at indrette to rum på førstesalen i spejderhuset. Det ene er lidt mindre end en dagligstue, mens det andet er på størrelse med et børneværelse.

Emilie Agergaard frygter ikke, at et ungdomshus kan gå i stå igen, når en lille gruppe ildsjæle, der måske er fra samme årgang, stopper med deres engagement.

- Vi er bredt repræsenteret fra alle årgange i gymnasiet samt nogle, der blev færdige i sommer. Desuden er der flere af de yngre i gruppen, der har et stort netværk at trække på. Så jeg synes, vi har gjort vores for at sikre, at det også kan køre videre fremover, siger hun, og tilføjer, at en del af opgaven også vil være at trække unge til, der ikke går på gymnasiet.

Projektet med ungdomshuset har allerede fået hende til at blive længere i Lemvig, end hun oprindeligt havde tænkt sig.

- Jeg skulle egentlig have været ud at rejse til januar. Men nu vil jeg så gerne høste frugterne af det arbejde, jeg har sat i gang, så jeg har droppet rejsen i første omgang, siger Emilie Agergaard, mens duften af nyindkøbt pizza breder sig i aktivitetssalen i FDF Huset, hvor vælgermødet skal afvikles. Pizzaen er aflønningen til de frivillige, der stabler arrangementet på benene.

Lemvig Kommune arbejder på at støtte ungdomshusprojektet med 280.000 kroner over en tre-årig periode. Pengene findes gennem LAG Ringkøbing-Lemvig.

Unge tror på at ungdomshus er på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce