Vil omlægge lån på betingelser


Vil omlægge lån på betingelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Østhallen i Nørre Nissum er den fjerde hal i Lemvig Kommune, der nu får et kommunalt garanteret lån

Nørre Nissum: Det ligner sangen om de ti små cyklister, når familie- og kulturudvalget holder møde.

Først var det Harboøre Centeret, der fik omlagt sit lån, så centeret i stedet for et realkreditlån fik et kommunalt garanteret lån.

Siden var det Tangsø Centret, der også fik godkendt en låneomlægning og på udvalgets møde tirsdag var det så Østhallen i Nørre Nissum, der gerne ville have omlagt sit lån.

Det var udvalget indstillet på, men det skete ikke uden betingelser.

- Østhallen har tidligere været udfordret på økonomien, og med omlægningen kan de få lidt luft. Men omlægningen vil i alt betyde, at de vil få op mod en halv million kroner i overskud om året. Derfor vil vi også strege det årlige særtilskud på 250.000 kroner til hallen, siger Henrik Thygesen.

Han understreger, at man ved at strege tilskuddet også sidestiller Østhallen med de øvrige haller i kommunen.

Låneomlægningen, der først skal godkendes i økonomi- og erhvervsudvalget og siden byrådet, vil betyde, at Østhallen får indfriet sit realkreditlån med renteswap til i alt 10,7 millioner kroner. Det bliver i stedet til et kommunalt garanteret lån på 10,7 millioner kroner med en løbetud over 25 år. Samtidig skal Lemvig Kommune indsætte et tilsvarende beløb på en lukket konto, hvorfra pengene bliver frigivet i takt med, at lånet bliver indfriet.

Henrik Thygesen og udvalget vil dog stadig have hånd i hanke med, hvad der sker i Østhallen. Blandt andet skal der laves en vedligeholdelsesplan, der skal være opdateret hvert andet år. Samtidig må Østhallen ikke stifte ny gæld uden at have aftalt det med kommunen.

- Vi har hånden lidt på kogepladen med den nye aftale, hvis noget går galt. Blandt andet har der tidligere været tale om, at der er behov for at se på taget på hallen. Men med vedligeholdelsesplanen håber vi, at vi kan tage eventuelle problemer i opløbet, siger Henrik Thygesen.

Vil omlægge lån på betingelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce