Foreningen Norden fejrer jubilæum i Holstebro Kirke

Jens K. Noe er medlem af bestyrelsen i foreningen Norden. Søndag holder den lokale afdeling jubilæumsgudstjeneste i Holstebro Kirke. Arkivfoto.

Foreningen Norden fejrer jubilæum i Holstebro Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro: I år kan foreningen Norden fejre 100 års jubilæum.

I Holstebro bliver det markeret med en gudstjeneste søndag eftermiddag i Holstebro Kirke.

Det var efter afslutningen af 1. Verdenskrig, at foreningen blev stiftet i Norge, Sverige og Danmark som en fredsbevægelse for samarbejde og fredelig sameksistens i stedet for krig og uvenskab.

De tre lande lykkedes med at holde sig neutrale under verdenskrigen.

Det er ifølge foreningen Norden vigtigt at mindes de mange unge dansksindede mænd i det daværende tyske Slesvig. De var tvunget til at ofre deres ungdom og for manges vedkommende livet under 1. Verdenskrig.

Foreningen Norden blev stiftet under mottoet kendskab giver venskab. Mange venskaber er skabt på tværs af de nordiske lande. I 1920 erne blev også Finland og Island medlemmer af Foreningen og senere blev de tre selvstyrende landområder som Åland, Færøerne og Grønland selvstændige medlemmer.

- Når man tænker over det, er det fantastisk, at en folkelig bevægelse, har kunnet bestå i så mange år, siger pastor emeritus Jens K. Noe, som er medlem af Nordens bestyrelse.

- Jeg møder mange, som har familie og venner i Norden, og jeg synes, at det er vigtigt at bevare dette fællesskab. Jeg er derfor glad for, at vi kan fejre dette med en gudstjeneste med indslag af nordiske salmer og læsninger. Det skal også minde os om, at vi i den danske folkekirke er en del af et større fællesskab, siger Jens K. Noe, der samarbejder med sognepræst Søren Nielsen om jubilæumsgudstjenesten.

Efter gudstjenesten er foreningen Norden vært ved en sammenkomst i Sognehuset.

Foreningen Norden fejrer jubilæum i Holstebro Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce