Det holdt hårdt at få lov til at fotografere Stella foran den bodega, hun ejede og drev i 25 år. "Jeg har jo ikke noget med det sted at gøre mere" indvender hun. "Men den er da opkaldt efter dig og bærer stadig dit navn" siger fotografen. "Nå ja - det er jeg faktisk også lidt stolt af," ler Stella og indvilliger så, men tilføjer: "Men I får mig altså IKKE til at sidde på trappetrinnet". Foto: Morten Stricker

Hvis jeg kunne leve mit liv om, ville jeg gøre det samme én gang til

Stella Søndergaard Larsen drev sin bodega i 25 år, og efterfølgende er hun - sideløbende med andre job - altid vendt tilbage under skiftende ejere for at betjene kunderne nogle timer hist og pist. Hun er som cirkushesten, der lugter savsmuld: Hun kan ikke holde sig væk. Og hun ville gøre det hele om igen, hvis hun fik chancen. Onsdag fylder hun 80.

Log ind

Bliv abonnent og læs hele historien

Stella Søndergaard Larsen
Født og opvokset i Thisted i en søskendeflok på 12.

Fylder 80 onsdag den 11. juli.

Åbnede Stellas Vinstue (der siden kom til at hedde Stellas Bodega) den 17. marts 1970.

Solgte bodegaen til Ilse Højland i 1995. Stedet har haft ni ejere siden Stella.

Kom i bodegaen som kær gæst - og stod af og til også nogle timer bag disken - i alle årene, indtil den seneste ejer, Villy Mathiasen, pludseligt døde i april i år, kun 59 år gammel. Nu er bodegaen lukket og til salg.

Arbejdede efter tiden med Stellas Bodega i cirka 15 år som serveringsdame i Frimurerlogen.

Boede sammen med Ole Mathiasen fra 1984 og til han døde i 2002.

Bor på Valmuevej i Holstebro og nyder sin store have.

Den runde fødselsdag fejres med "en hel masse damer" onsdag i privaten, og på lørdag med familien på Phønix. Blandt andet kommer Stellas lillebror hjem fra Canada for at være med. Der er fem søskende tilbage af de oprindelige 12. Den ældste er 94.
Annonce