Dansk Kørelærer-Union: Så ansæt dog nogle flere

René Arnt er formand for de danske kørelærere. Han har tidligere uden held forsøgt at lægge pres på Administrativt Center Vest i Holstebro for at få sagsbehandlingstiderne ned. Nu håber han, at Folketinget vil sætte tryk på sagen, så sagspuklerne kan blive barberet ned. Arkivfoto

Dansk Kørelærer-Union: Så ansæt dog nogle flere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lederen af det vestdanske kørekortkontor i Holstebro indrømmer, at afdelingen er underbemandet, men vil ikke hyre flere sagsbehandlere, fordi nogle arbejdsopgaver måske bliver flyttet i fremtiden.

Regionen: Det startede skidt. Så blev det lidt bedre. Og nu er det helt skidt igen.

Så kort kan man skrive historien om det tre år gamle jysk-fynske kørekortkontor ved politiet i Holstebro (Administrativt Center Vest), der tager sig af alle kørekortsager vest for Storebælt.

Sådan oplever i hvert fald René Arnt det. Han er landsformand for Dansk Kørelærer-Union:

- Da de to centre blev oprettet i oktober 2014, var der en lang periode med indkøringsvanskeligheder. Så fulgte en periode, hvor det kørte nogenlunde, men så blev ventetiderne igen helt urimelige i den vestlige afdeling i Holstebro, fortæller René Arnt.

Han skrev den 31. august i år en mail direkte til lederen af kørekortkontoret, Hanne Bæk Olsen, og råbte vagt i gevær over de voksende sagsbehandlingstider.

- Jeg fik en blanding af dårlige undskyldninger og gode forklaringer. Men siden er det bare blevet værre. Det er fair nok, at meget komplicerede sager kan tage tid, men vi kan på ingen måde acceptere, at det i gennemsnit tager adskillige måneder at få svar på sin lægeerklæring. Nogle af sagerne er altså rene ekspeditionssager, mener René Arnt.

Forstår ikke udtalelse

Lederen af kørekortkontoret i Holstebro, Hanne Bæk Olsen, har her i avisen forklaret, at afdelingen reelt er underbemandet, men at hun tøver med at ansætte flere folk, fordi Rigspolitiet går i overvejelser om, hvorvidt en del af de nuværende arbejdsopgaver skal flyttes væk fra kørekortkontoret.

Derfor vil hun ikke ansætte og oplære nye kræfter, som der måske ikke bliver brug for på længere sigt.

Men hvad skal borgerne, der står og skal bruge et kørekort, bruge det til, spørger René Arnt?

- De folk, der lige nu ikke kan få deres kørekort og dermed i nogle tilfælde ikke kan passe deres job, de kan altså ikke sidde og vente på Godot. Det er enhver ledelses ansvar at ansætte det antal medarbejdere, der er brug for, og afskedige dem igen, hvis det bliver nødvendigt. Jeg synes, det er helt uacceptabelt, at en offentlig myndighed udtaler sig sådan, siger han. 

Sagen er nu blevet taget op politisk af flere af Folketingets ordførere, og René Arnt håber, at Christiansborgs spotlys kan sætte skub i tingene:

- Vi skal ned på noget, der ligner en måned i gennemsnit, når det kommer til at vurdere lægeerklæringer med anmærkninger i. Det vil efter min mening være en rimelig sagsbehandlingstid. 

Dansk Kørelærer-Union: Så ansæt dog nogle flere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce