En mand gør alt det rigtige - og så spænder systemet ben

Jan Leth bor i Sabro lidt uden for Aarhus og drømmer om at arbejde som lastbilchauffør. Han er klar til at søge job, men mangler lige en vigtig detalje - det store kørekort. Det lader vente på sig, fordi politiets kørekortkontor i Holstebro efter mere end to måneder endnu ikke er færdig med at vurdere hans lægeerklæring, hvor han har en anmærkning på grund af søvnapø. Foto: Jens Thaysen

En mand gør alt det rigtige - og så spænder systemet ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF's sundhedsordfører ærgrer sig over at læse, hvordan Jan Leths drømme om en ny karriere som lastbilchauffør er kørt fast i bureaukrati.

Regionen: Kirsten Normann Andersen er sundhedsordfører for SF, og hun er ærgerlig over at læse, hvordan den 56-årige arbejdsløse Jan Leth fra Sabro ved Aarhus ikke kan komme i gang med at søge jobs.

Hvorfor? Fordi han lider af søvnapnø. Det har givet en anmærkning i hans lægeerklæring, så den først skal vurderes ved politiets kørekortkontor i Holstebro. Her har de nu haft papirerne i over to måneder.

Og afgørelsen venter ikke lige om hjørnet. I gennemsnit er ventetiden på helbredssager lige nu fire til fem måneder. 

- Det virker som om, at Jan har gjort alt det rigtige. Han mister sit arbejde. Så undersøger han, hvor der er mangel på arbejdskraft. Så uddanner han sig ved at tage stort kørekort. Men så kommer han i klemme på grund af systemet, og det har vi ganske enkelt ikke råd til som samfund, siger Kirsten Normann Andersen.

 

Hvad nytter de store ord?

Hun har nu bedt justitsministeren om at tage affære, så Jan Leth og andre borgere som ham kan komme videre med deres liv og bidrage til samfundet i stedet for at være en udgift.

- Vi går jo alle sammen og siger de her store, dyre ord om at holde sig klar og være omstillingsparate, men så skal vi altså også sørge for, at systemerne fungerer i stedet for at blive en hindring for, at folk kan komme i arbejde, siger Kirsten Normann Andersen.

En mand gør alt det rigtige - og så spænder systemet ben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce