Omstridt gebyr skrottes - vagtlæger slipper for at betale 4000 kroner

Vagtlæger skal ikke længere hver især betale et gebyr på 4.000 kroner for at få lov at arbejde. Arkivfoto

Omstridt gebyr skrottes - vagtlæger slipper for at betale 4000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter over 100 vagtlæger på landsplan stoppede i protest, bliver det nystartede gebyr sløjfet for vagtlægerne.

Regionen: Vagtlæger undgår alligevel at skulle betale et gebyr på 4000 kroner. Det er resultatet af et møde torsdag 11. januar mellem Styrelsen for Patientsikkerhed, de fem regioner, Danske Regioner og Praktiserende Lægers Organisation.

Det skriver Danske Regioner i en pressemeddelelse.

Gebyret skyldtes en lovændring, som trådte i kraft ved årsskiftet. Lovændringen betød, at vagtlæger skulle betale et årligt gebyr på 4000 kroner for at være en del af vagtlægeordningerne.

Men nu bliver gebyret sløjfet, fordi det aldrig var meningen, at den enkelte vagtlæge skulle rammes økonomisk. Løsningen bliver i stedet, at vagtlægeordningerne i de fire regioner hver skal betale 10.000 kroner årligt, i stedet for at hver enkelt vagtlæge skal betale 4000 kroner.

Får pengene tilbage

Stephanie Lose, næstformand i Danske Regioner, er glad for, at der er fundet en hurtig løsning på situationen.

- Vi har brug for vores vagtlæger, som sikrer den nødvendige hjælp til borgerne på skæve tidspunkter af døgnet, og derfor skulle vi hurtigt finde en løsning. Jeg er meget tilfreds med, at både læger, regioner og Styrelsen for Patientsikkerhed har udvist så stor villighed til at løse situationen med det samme, siger hun og tilføjer:

- Der er to essentielle ting i den her sag: Vi skal sikre den bedste hjælp til borgerne, og vi skal sørge for, at der bliver ført et forsvarligt tilsyn med vagtlægerne, så sikkerheden for patienterne er i top. Begge dele er opfyldt med denne løsning.

Forventningen er, at der inden månedens udgang vil der ligge en færdig beskrivelse af, hvordan gebyrordningen skal fungere i de fire regioner. (Region Hovedstaden er undtaget, da man her har den særlige 1813-ordning, som ikke er bemandet af læger, red)

De vagtlæger, som allerede har betalt de 4000 kroner i gebyr, vil få pengene refunderet.

Omstridt gebyr skrottes - vagtlæger slipper for at betale 4000 kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce