Trafikordfører om ventetider på kørekort: Helt uacceptabelt

Transportordfører for Venstre, Kristian Pihl Lorentzen, mener, at ventetiderne ved politiets kørekortkontor i Holstebro er urimeligt lange, når borgere skal have en lægeerklæring vurderet. Arkivfoto

Trafikordfører om ventetider på kørekort: Helt uacceptabelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bilister i Jylland og på Fyn venter fire-fem måneder på at få deres lægeerklæring behandlet ved ved politiet. Kristian Pihl Lorentzen (V) vil nu have justitsministeren ind i sagen.

- Det er helt uacceptabelt lange ventetider, og den sag tager jeg fat i allerede i dag.

Sådan siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, efter at have læst avisens afsløringer af, at sagsbehandlingstiderne på politiets kørekortkontor i Holstebro (Administrativt Center Vest) lige nu er oppe på fire-fem måneder i gennemsnit.

Nærmere bestemt handler det om de lægeerklæringer, bilister skal fremvise, når de tager kørekort.

Er der en anmærkning i lægeerklæringen skal den kontrolleres af politiet for at sikre, at personer med helbredsproblemer ikke udgør en risiko bag rattet.

Skal ned på én måned

Det er en vigtig opgave, men det kan ikke være rigtigt, at folk skal vente i månedsvis på at få at vide, om de må køre bil, bus eller lastbil, når de eksempelvis har sukkersyge, mener Pihl Lorentzen.

Lige nu tager det i gennemsnit fire til fem måneder, før borgere får svar, og lederen af kørekortkontoret i Holstebro, Hanne Bæk Olsen, har over for avisen udtalt, at hun håber at få sagsbehandlingstiden ned på to-tre måneder, og at det nok er det bedste, afdelingen kan levere.

Det er slet ikke ambitiøst nok, mener Kristian Pihl Lorentzen.

- Så lang sagsbehandlingstid kan en offentlig myndighed simpelthen ikke være bekendt. Vi skal ned på én til to måneder, og på sigt mener jeg, at en rimelig sagsbehandlingstid skal ligge på omkring en måned. Jeg har nu bedt justitsministeren om at svare på, hvordan han vil nedbringe ventetiden, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Trafikordfører om ventetider på kørekort: Helt uacceptabelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce