Martin Larsen har fransk legende som læremester

Martin Larsen har spillet 11 landskampe og er ubesejret på landsholdet. Han udvikler sig i fransk håndbold hos PAUC. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Martin Larsen har fransk legende som læremester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den franske legende Jerome Fernandez er træner for Martin Larsen i PAUC i Aix en Provence.

Herning: 12 gange har Martin Larsen repræsenteret det danske håndbold.

Han er et af de nye ansigter på landsholdet, men har i mange år været på vej i den nordjyske topklub Aalborg. Han er søn af Aalborg-klubbens absolutte topmand Jan Larsen, og han har allerede været med til at vinde to danske mesterskaber.

Det er en fin basis for en ung mand, der har taget kæresten og deres lille barn på to år med til Sydfrankrig - dér, hvor mange danskere holder ferie i Aix en Provence.

Klubben hedder PAUC, og træneren hedder Jerome Fernandez, en af de største legender i fransk håndbold, og det siger ikke så lidt. Han har flere mesterskaber, end andre har rene skjorter i skabet.

- Jeg valgte den franske klub, fordi det er en klub på vej frem. Der kommer en ny kæmpehal med plads til 6000 tilskuere, og målet er, at vi skal med i Champions League senest i 2021. Lige nu er vi nummer syv, men i sidste sæson slog de både Champions League-holdene Nantes, Montpellier og Paris St. Germain. Det har vi ikke formået i denne sæson, men vi har et spændende hold, siger Martin Larsen.

- Jerome Fernandez er ikke bare en håndboldkapacitet. Han har også nogle bløde værier og er meget social.

- Der er stor forskel på dansk og fransk håndbold. I Danmark er håndbolden meget kollektiv. I Frankrig handler det om é-mod-én. Der satses på individuelle kompetencer, og det er forklaringen på, hvorfor Frankrig udvikler så mange store individualister, siger Martin Larsen.

Han er ikke alene i det sydfranske. Morten Bjørnshauge, tidligere Aarhus og Kolding, Philip Stenmalm, tidligere KIF Kolding, og målmanden Anders Lynge, tidligere Kolding, er klubkammerater, der er i samme båd som Martin Larsen.

- Alt foregår på fransk, så vi skulle gerne lære fransk hurtigst muligt, siger Martin Larsen, der har halvandet år tilbage af sin kontrakt.

- Jeg deler spilletiden med en tysk højre back. Jeg har fået lov at spille mest, og jeg føler mig godt tilpas oven på en tilvænningsperiode.

- Det er spændende for mig at være med på landsholdet. Det er noget, der giver blod på tanden. Nu er jeg kommet ind omkring landsholdet, og så vil jeg kæmpe hårdt for at bevare min plads i truppen i fremtiden, siger Martin Larsen.

Martin Larsen har fransk legende som læremester

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce