Stortalentet og cheftræneren udtaget til EM

Helena Rosendahl Bach kommer sammen med cheftræner Mads Maj til at repræsentere Holstebro Svømme Club ved EM. Foto Jørgen Kirk

Stortalentet og cheftræneren udtaget til EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holstebro Svømme Club får to mand med til sommerens EM i skotske Glasgow. Helena Rosendahl Bach satte flere personlige rekorder, men kvalificerede sig kun på 1500 meter fri.

København: Efter de sidste finaler ved weekendens Danish Open i Bellahøj Svømmestadion kunne Dansk Svømmeunion udtage holdet, der til sommer skal kæmpe med om topplaceringer og medaljer ved EM i Glasgow, Skotland.

Et hold, der bliver med to repræsentanter fra Holstebro Svømme Club. Allerede torsdag på stævnets førstedag kvalificerede 17-årige Helena Rosendahl Bach sig nemlig til EM på 1500 meter fri, og søndag stod det så klart, at hun får følgeskab af hendes klubtræner Mads Maj, der er udtaget til assisterende landstræner under stævnet.

- Jeg er helt vildt glad, det bliver mega fedt at skulle med til EM, og jeg glæder mig rigtig meget, siger Helena Rosendahl Bach.

1500 meteren var ikke den eneste disciplin, Helena Rosendahl Bach over weekenden leverede gode resultater i. Søndag blev hun i tiden 4.16.33 nummer to på 400 meter fri, hvilket samtidig var en forbedring af hendes personlige rekord med tre sekunder.

Lørdag vandt svømmetalentet finalen i 800 meter fri med tiden 8.49.42 minutter, hvilket var en forbedring af hendes personlige rekord med 1,5 sekund. Dog var tiden 1,65 sekund over EM-kravtid, hvorfor hun må nøjes med at konkurrere i 1500 fri ved EM til august.

I 200 meter medley gentog hun med tiden 2.20.17 hendes personlige rekord og årsbedste, mens det i 400 meter medley blev til en samlet andenplads og en forbedring af den personlige rekord med fire sekunder med tiden 4.52.63. I 200 meter butterfly svømmede Helena med tiden 2.14.03 sin bedste tid i 2018.

- Det kører meget godt for mig, og det synes jeg også, man kan se på de forbedringer, jeg laver. Jeg synes, jeg er i god form, men jeg synes også, jeg kan mærke, at jeg flytter mig og hele tiden bliver bedre, fortæller Helena Rosendahl Bach.

I alt havde Holstebro Svømme Club otte svømmere med ved Danish Open. Af andre resultater bør Annika Hausgaard Godt fremhæves. Med tiden 2.41.26 satte hun ny personlig rekord, tog en samlet 11. plads og kvalificerede sig til Nordiske Junior Mesterskaber.

Stortalentet og cheftræneren udtaget til EM

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce