12 timers bodybike i Struer Fitness

Igen i år skal der trædes i pedalerne til Body Bike i Struer fitness. Det foregår den 11. november. Privatfoto

12 timers bodybike i Struer Fitness

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arrangementet løber af stabelen lørdag den 11. november, og det indsamlede beløb går til fordel for Cystisk Fribose Foreningen

STRUER: Traditionen tro afholdes igen i år "12 timers bodybike" i Struer fitness. Det finder sted lørdag den 11. november.

I år går det indsamlede beløb ubeskåret til Cystisk Fibrose Foreningen.

- Det er første gang, at alle vores 22 cykler er blevet booket i løbet blot fem dage, udtaler daglig leder Mona Bæk.

- Vi har faktisk været nødt til at låne fire cykler fra et andet center, da vi har haft medlemmer på venteliste til at sponsorere en cykel. Det er en fornøjelse at afholde dette arrangement, og det er superdejligt, at vores brugere er så ivrige efter at støtte arrangementet og deltage aktivt på dagen. Flere virksomheder i byen har bidraget med et sponsorat enten i form af et beløb på 400 kroner - eller mad og snacks til de aktive deltagere på dagen.

Cystisk fibrose er en medfødt, arvelig og livstruende sygdom, som giver sejt slim i flere af kroppens organer og udvikler sig gennem hele livet. Den største komplikation ved cystisk fibrose er i lungerne, som er modtagelige for bakterier, der ikke rammer raske. Bakterierne ødelægger langsomt lungerne. 

Cystisk fibrose påvirker også mave-tarmfunktionen, og sygdommen kan medføre diabetes og give problemer med leverfunktionen, nyrefunktionen og knogleudviklingen. Hvert år er der 5 - 10 personer, som har behov for et nyt organ som følge af sygdommen. 

Der er stor forskel på sygdommens grad og udvikling hos den enkelte med cystisk fibrose, men fælles for alle er, at de kæmper hver dag, og alle håber på, at forskerne finder løsningen, der kan kurere eller stoppe sygdommen. I dag er det kun halvdelen af alle med cystisk fibrose, som bliver mere end 42 år, men der sker hele tiden fremskridt i forskningen og der er et håb om at de nye generationer, der vokser op, lever endnu længere. I Danmark har omkring 200 børn og 300 voksne cystisk fibrose. 

Der fødes i gennemsnit 1-2 børn med cystisk fibrose om måneden. Ca. 150.000 danskere er raske bærere af cystisk fibrose-genet, men de færreste ved det, før de selv får et barn med sygdommen. Et barn kan kun fødes med cystisk fibrose, hvis begge forældre bærer genet. 

- Formålet med vores arrangement er at samle så stort et overskud ind som overhovedet muligt til Cystisk Fibrose Foreningen. Man kan støtte arrangementet ved at sponsorere en "bodybike". Privatpersoner betaler 500 kroner for en cykel, som de kan være op til fire personer om at dele og virksomheder betaler 1500 kroner, som de kan være op til 12 personer om at dele. Cyklen skal holdes i gang alle 12 timer, siger Mona Bæk.

- De tidligere år har vi støttet Natteravnene i Struer, Parasollen, Børns Voksenvenner, Broen Struer, Julehjælpen, Kræftramte Børn og Scleroseforeningen. Det indsamlede beløb har ligget mellem 18.000 kroner og 25.000 kroner, oplyser Mona Bæk, som altid er på jagt efter nye formål, som ønsker støtte, når motionisterne kaster sig ud i endnu et 12-timers arrangement i 2018.

12 timers bodybike i Struer Fitness

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce