4,4 millioner til dagtilbuddene: Struer Kommune gør status

Foldgårdsparkens Børnehave lukker til august 2019. Arkivfoto: Morten Stricker.

4,4 millioner til dagtilbuddene: Struer Kommune gør status

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En budgetudvidelse på 4,4 millioner kroner i 2018 til dagtilbuddene i Struer Kommune har blandt andet betydet flere ansættelser og en bedre normering, skriver Struer Kommune.

Struer: Færre børn per pædagog og mere plads til pædagogisk kvalitet. Det var målet, da byrådet i Struer Kommune sidste år besluttede sig for at udvide dagtilbuddenes budget med 4,4 millioner kroner fra 2018, hvoraf de 1,1 millioner kroner skulle komme fra forældrebetaling. Indsatsen skulle styrke dagtilbuddene samlet - et nationalt fastsat mål.

De ekstra midler har blandt andet betydet nyansættelser flere steder på området. Blandt andet har Dagtilbuddet i Hjerm Landsbyordning fået ansat en ressourcepædagog på fuld tid, mens en pædagog mere er kommet til i Humlum Dagtilbud og en bedre vikardækning ved sygdom.

Opnormeringen har nu været i effekt i et halvt år, skriver Struer Kommune, og i en pressemeddelelse gør de status på arbejdet.

Hvis man gerne vil have sit barn i en mindre institution, så er der også mulighed for det i eksempelvis Humlum.
Niels Viggo Lynghøj (S) om debatten mellem små eller store daginstitutioner

Mindre stadig muligt

Kommunen skriver i pressemeddelelsen blandt andet, at forældrene til de små poder i dagtilbuddene vil opleve bedre bemanding i ydertimerne og mere tid til de famøse "garderobesnakke" i forbindelse med aflevering og afhentning. Derudover skulle en bedre bemanding også gøre det lettere for institutionerne at tage på udflugter. Generelt, skriver kommunen, viser prioriteringen sig i de fleste tilfælde som mindre børnegrupper, der giver "tættere relationer og højere kvalitet".

Borgmester Niels Viggo Lynghøj (S) er glad for de foreløbige resultater af budgetudvidelsen.

- Vi har i Struer Kommune rigtig gode forudsætninger for at give børnene den bedste start på livet. Vi har en tværfaglig tilgang, som udnytter styrkerne i de nære lokalsamfund og den dedikation, der er til stede hos medarbejderne. I byrådet er vi glade for at se den ekstra bevilling gå til det, den er beregnet til, og bygge videre på de indsatser, der allerede er sat i gang, siger borgmesteren i pressemeddelelsen.

Dagbladet kunne i sidste uge fortælle, at flere og flere forældre vælger fribørnehaver og friskoler til deres børn, fordi de søger væk fra de store kommunale institutioner. Dette gælder også i Struer, hvor Struer Friskoles kommende børnehave, der åbner til oktober, allerede har mange børn skrevet op. I byen er flere mindre kommunale børnehaver blevet lukket eller lagt sammen i løbet af de sidste par år, og tilbage er der nu tre større institutioner i Struer by.

- Vi har fusioneret nogle børnehaver sammen efterhånden, ligesom vi har udbygget institutionerne. De sidste, der mangler, er Bulderby og Foldgaarden i Vestbyen, siger Niels Viggo Lynghøj.

Hvordan hænger det sammen med tendensen, hvor flere forældre søger mod de mindre institutioner til deres børn? Som det er i Struer nu, er der tre store, med omkring 100 børn i hver.

- Nu har vi jo lige brugt en anseelig mængde penge til blandt andet en bedre normering, så der bliver flere pædagoger om børnene, og vi har planer om at afsætte flere penge til det i 2019-budgettet. Derudover er der tre store institutioner i midtbyen, ja, men de bliver også delt op i mindre enheder, siger Niels Viggo Lynghøj.

Han mener derudover, at Struer Kommune dækker alle muligheder og ønsker for dagtilbud.

- Hvis man gerne vil have sit barn i en mindre institution, så er der også mulighed for det i eksempelvis Humlum. Jeg mener, at vi kan tilbyde mange forskellige slags tilbud, og jeg synes faktisk, vi får en god normering, efter vi har lavet de her investeringer, siger Niels Viggo Lynghøj.

4,4 millioner til dagtilbuddene: Struer Kommune gør status

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce