Arriva fortsætter med at køre på skinnerne fra stationen i Struer

Arriva fortsætter som operatør på skinnerne i Midtjylland. Her med udgangspunkt fra stationen i Struer. Arkivfoto

Arriva fortsætter med at køre på skinnerne fra stationen i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arriva vandt udbuddet og skal også fra 2020 stå for togtrafikken i både Midt- og Vestjylland - nu også helt til Vejle fra Struer

Struer: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har udpeget Arriva som den kommende togoperatør i Midt- og Vestjylland samt på Svendborgbanen. Arriva skal dermed stå for passagertrafikken på skinnerne fra 2020 til 2028. Transport-, Bygnings- og Boligministeriet har besluttet at tildele et konsortium bestående af Arriva Danmark A/S og Arriva Tog A/S kontrakten om togpassagertrafik udført som offentlig service i Midt- og Vestjylland samt på Svendborgbanen.

Tildelingen er en udmøntning af den politiske aftale om merudbud af togtrafik, som regeringen har indgået med et bredt politisk flertal (DF, S, RV, ALT og SF).

Arriva skal dermed stå for togtrafikken i perioden fra 13. december 2020 til 9. december 2028 med mulighed for op til to års forlængelse.

Arriva har tilbudt en samlet pris på godt 1,6 milliarder kroner for alle 10 år, og der er dermed udsigt til en besparelse på godt 30 procent for hver kørt kilometer sammenlignet med ministeriets nuværende kontrakt med Arriva Tog A/S.

- Vores erfaringer med udbud af den midt- og vestjyske togtrafik viser, at det giver god mening for passagererne og skatteyderne at konkurrenceudsætte togtrafik. I de to første kontraktperioder har vi fået både billigere og mere punktlig togtrafik med et højt serviceniveau til passagererne. Jeg forventer, at Arriva vil fortsætte den udvikling og levere høj service og punktlige tog i den kommende kontraktperiode - også på Svendborgbanen, udtaler transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse fra ministeriet.

Udbuddet omfatter de strækninger, der i dag betjenes af Arriva Tog A/S, samt strækningen helt til Vejle fra Struer og strækningen mellem Odense og Svendborg, der i dag betjenes af DSB, og de to optionsstrækninger Tønder - Niebüll og Varde - Nørre Nebel.

Tildelingen af kontrakten til Arriva sker med forbehold for godkendelse af de tilhørende aktstykker i Folketingets Finansudvalg.

Ministeriet har modtaget tre tilbud. Tildelingen følger udbudsbetingelserne og er givet til den tilbudsgiver, som har tilbudt den laveste pris, der er nærmere specificeret i den udbudte kontrakt.

Der følger nu en standstill-periode på ti dage til og med 17. december 2018, og i denne periode har ministeriet begrænset mulighed for at udtale sig.

Arriva fortsætter med at køre på skinnerne fra stationen i Struer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce