Benny vil starte et nyt museum til sin kæmpe samling

Benny Boysen samler på malerier af danske skibe, og nu leder han efter lokaler til et nyt museum for maritim kunst. Foto: Jens Work Kristensen

Benny vil starte et nyt museum til sin kæmpe samling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Benny Boysen fra Struer samler på skibsmalerier, og nu leder han efter egnede lokaler til at åbne et egentligt museum for maritim kunst.

Struer: Forestil dig, at du samler på kunst, og du gennem årene har opkøbt malerier i så stort antal, at du ikke længere har plads til at have dem alle hængende fremme.

Den situation er for længst opstået for Benny Boysen fra Struer, og han leder nu efter egnede lokaler til en permanent udstilling af sin maritime kunst.

- Jeg vil gerne opfordre kommunen til at etablere et nyt museum her i Struer, siger Benny Boysen, som har henvendt sig til kommunen for at afprøve sin idé om det, som han kalder "Museum Sea Art".

Avisen kiggede indenfor hos Benny Boysen, som bor i Struer, og her hænger en af de oplagte udstillingsgenstande på væggen i hans private bibliotek, hvor han også har sin bogsamling.

Det er et maleri af det danske skib, "Maria af Vejle", der rider på bølgerne.

Jeg vil gerne stille min samling til rådighed, så offentligheden kan se billederne. Men jeg jo ikke en forening. Jeg er "bare" en privatperson, som der stadig er lidt "go" i.
Benny Boysen, kunstsamler, Struer, tidligere leder af Struer Museum.
Den tidligere leder af Struer Museum har henvendt sig til Struer Kommune for at fortæller om sin idé om et nyt
Den tidligere leder af Struer Museum har henvendt sig til Struer Kommune for at fortæller om sin idé om et nyt "Museum Sea Art". Foto: Jens Work Kristensen

- Jeg har flere!

- Det er jo kun ét af dem. Jeg har flere! siger Benny Boysen med et glimt i øjet, mens han peger rundt i lokalet.

Der står også malerier på gulvet, og en model af et skib i bogreolen, og op ad væggen står navnepladen fra "Moa af Lemvig".

Benny Boysen, der er tidligere leder af Struer Museum, ejer personligt cirka 300 malerier med maritime motiver.

Først og fremmest den type billeder, der i fagsprog kaldes skibsportrætter, men også andre maritime motiver.

Benny Boysen har for eksempel en samling af billeder, malet af lods Frants Landt, der var noget så specielt som kongelig marinemaler på kongetogter til Island og Grønland i 1936 og igen i 1952.

Sprænger alle rammer

Samlingen har for længst - undskyld udtrykket - sprængt rammerne i hjemmet i Struer, og der står billeder opmagasineret såvel i kælderen, som på andre adresser i Struer.

Men uanset kvaliteten og omfanget af samlingen, som i øvrigt udelukkende omfatter danske skibe, så havde han ikke fået noget svar fra Struer Kommune, da avisen kiggede forbi.

- Jeg ved ingenting. Jeg har ikke fået nogen tilbagemelding, siger Benny Boysen.

Kigger man på referatet fra det seneste møde i udvalget for kultur og fritid, står det dog klart, at Struer Kommune ikke kan pege på egnede lokaler til et nyt museum her og nu.

- Sagen er drøftet, og ud fra en samlet vurdering og øvrige prioriteter kan udvalget ikke imødekomme opfordringen til et udstillingssted på nuværende tidspunkt, skriver forvaltningen.

Thyborøn var plan A

Udfaldet kommer ikke helt bag på Benny Boysen, som fortolker svaret sådan, at hverken politikere eller embedsmænd kan se en oplagt mulighed lige nu. Men det slukker ikke håbet hos den ihærdige samler, som for længst har prøvet andre muligheder af i jagten på et nyt museum.

Benny Boysen har eksempelvis haft kig på nogle bygninger i Thyborøn, og det har han længe været i dialog med Lemvig Kommune om.

- Jeg ville gerne være med i et museumscenter i Thyborøn, men der er ikke rigtig sket noget, siger Benny Boysen, der forklarer, at det som tidligere var hans plan A, nu ser ud til at være strandet, selv om Thyborøn har fået det, som han beskriver som første del af projektet Sea War Museum.

- Jeg er bare en privatperson

Og det er først nu, hvor hans håb om at få noget i gang i Thyborøn er slukket, at han formelt har henvendt sig til Struer Kommune for at afsøge mulighederne i hjembyen, hvor han også mener, at eksempelvis den store maritime samling på Struer Museum burde indgå i et helt nyt museum sammen med hans egne billeder.

- Jeg vil gerne stille min samling til rådighed, så offentligheden kan se billederne. Men jeg jo ikke en forening. Jeg er "bare" en privatperson, som der stadig er lidt "go" i, siger Benny Boysen, som også er åben over for andre løsninger.

- Hvis andre melder sig med nogle lokaler, hvor der er plads, og økonomien er overkommelig, så kunne det være et alternativ, siger Benny Boysen.

Benny vil starte et nyt museum til sin kæmpe samling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce