De unges liv skal dokumenteres på skrift

Skriveglade elever fra Struer Statsgymnasium og Venø Efterskole skal være med til at dokumentere livet som ung i kommunen. Arkivfoto: Johan Gadegaard

De unges liv skal dokumenteres på skrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struer Statsgymnasium igangsætter et større litterært projekt, der involverer både efterskole- og gymnasieelever. Udfaldet skal være en litterær antologi, der dokumenterer livet som ung i kommunen.

Struer: 15 elever fra Struer Statsgymnasium samt et par stykker fra Venø Efterskole kan snart kalde sig selv for forfattere. Gymnasiet afholder nemlig i løbet af dette skoleår litteraturforløbet "Nordvestjyske Fortællinger", hvor de medvirkende elever skal skrive fortællinger om livet som ung i Struer Kommune.

De færdige værker vil blive samlet i en antologi, der skal trykkes i 75 eksemplarer, men først efter at eleverne har haft forfatterbesøg, skriveworkshop og er blevet godt klædt på til at skrive deres helt egne fortællinger.

Og kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune besluttede på et udvalgsmøde tirsdag at støtte projektet ved at købe alle 75 eksemplarer af antologien samt rettighederne til dem til 15.000 kroner således, at det bliver udvalget, der står for udgifterne til trykkeriet.

- Vi vælger at støtte projektet, fordi det lægger sig tæt op ad den bosætningsstrategi, Struer Kommune har. Ved at give de unge lov til at fortælle om deres liv her på skrift, understøtter vi, at de unge får en positiv oplevelse og måske får lyst til at vende tilbage til Struer engang, siger udvalgsformand Lars Møller Pedersen (A).

Ved at give de unge lov til at fortælle om deres liv her på skrift, understøtter vi at de unge får en positiv oplevelse.
Lars Møller Pedersen (A), formand for kultur- og fritidsudvalget

Flytte tilbage

Helt konkret står der i sagsfremstillingen til kultur- og fritidsudvalget, at "projektet skal talentudvikle unge forfattere og samtidig give Struer Kommune et tværmedielt og historisk dokument om, hvordan man oplever kommunen og Nordvestjylland som ung. Det passer med kommunens strategi om at skabe en før-lyst blandt de unge til at flytte tilbage i fremtiden, hvis de forlader kommunen i en periode."

Er det nok bare at lade nogle elever skrive en historie om deres liv her og så forvente, at det giver dem lyst til at vende tilbage?

- Det er et spørgsmål om at skabe nogle positive historier og fortællinger. Det her er et bidrag til, at vi får de historier fortalt og skaber en positiv oplevelse, som forhåbentlig gør, at de ønsker at vende tilbage, siger Lars Møller Pedersen.

Nordvestjyske Fortællinger-forløbet strækker sig over dette skoleår, og antologien udkommer formentlig i løbet af næste år.

De unges liv skal dokumenteres på skrift

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce