Endelig blev det godt museumsvejr

Med en ombygning af hele B&O-udstillingen, som blev åbnet i 2008, håber museumslederen på Struer Museum at kunne få endnu flere gæster til at indløse billet. Arkivfoto: Struer Museum

Endelig blev det godt museumsvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Museumslederen på Struer Museum håber at kunne fastholde en vækst i antallet af besøg på 33 procent i 2017

Struer: Mens campingpladserne bugner af gæster, som har nydt det varme sommervejr i fulde drag, har de set langt efter gæsterne på Struer Museum.

- Godt vejr generelt er jo rigtig dårligt museumsvejr, konstaterede museumsleder Jesper Bækgaard umiddelbart inden, han selv trak stikket og tog på ferie.

Men det var nu uden nervøse trækninger.

Der var overskud på bundlinien, da han afleverede regnskabet for 2017, som blev godkendt af byrådet i Struer Kommune på det sidste byrådsmøde inden sommerferien.

Som udgangspunkt havde politikerne i byrådet ellers forventet et underskud.

Det var det, de var stillet i udsigt, da Struer Museum efter en årrække med overskud fik mulighed for at ansætte en forskningsmedarbejder.

For Struer Museum var det en nødvendig investering for at der stadigvæk skulle være mulighed for at søge om projektstøtte fra staten, og byrådet godkendte derfor, at det ville betyde tre år med underskud på driften, indtil forskningsprojektet var gennemført.

Samtidig deltager Struer Museum i et forskningsprojekt i et samarbejde med Limfjordsmuseernes Samvirke og Center for studier i Kulturarvsformidling (CFK)

- Men begge projekter er på lavt bus, da både museets egen ph.d medarbejder og den ansatte i CFK-regi gik på barselsorlov i efteråret 2017, fortæller Jesper Bækgaard.

Godt vejr generelt er jo rigtig dårligt museumsvejr.
Jesper Bækgaard, museumsleder, Struer Museum
Struer Museum
Forventet resultat på regnskabet for 2017 var et underskud på 339.831 kroner.Resultatet blev et overskud på 291.429 kroner

Entreindtægter: 303.174 kroner

Indtægter på kiosk og cafeteriavirksomhed: 433.173 kroner

Tilskud fra Struer Kommune: 4.242.624 kroner

Tilskud fra staten: 1.319.368 kroner

Ikke offentlige tilskud: 450.008 kroner

Kilde: Struer Museum, Årsregnskab 2017
En indvielse af Lyduniverset i december 2016 har været medvirkende årsag til, at der kom markant flere gæster på Struer Museum i 2017 end tidligere. Arkivfoto: Morten Stricker
En indvielse af Lyduniverset i december 2016 har været medvirkende årsag til, at der kom markant flere gæster på Struer Museum i 2017 end tidligere. Arkivfoto: Morten Stricker

Markant flere gæster

Personaleudgifterne blev dermed ikke så høje som forventet. Der blev ikke ansat en vikar, og desuden har Struer Museum fået projektstøtte i et lidt større omfang end forventet.

Alt sammen med til at forbedre resultatet og give overskud på bundlinien.

Men der er også gode nyheder i regnskabet om den helt normale drift af museet.

Antallet af gæster voksede med cirka 33 procent i forhold til de foregående år, så der i 2017 blev registreret et besøgstal på 13.636.

De foregående år har besøgstallet ligget nogenlunde stabilt på 10.000 gæster.

- Det er svært at afgøre præcist, hvorfor der kommer flere gæster, men Lyduniverset, som åbnede i december 2016 har da helt sikkert gjort Struer Museum mere attraktiv for flere forskellige målgrupper, vurderer Jesper Bækgaard.

Desuden sender han gerne en stor buket verbale roser videre til de frivillige jernbaneentusiaster på Jernbanemuseet i den tidligere godsbanebygning på Godthåbsvej.

- De har virkelige blik for at få etableret udstillinger. De gør det virkelig godt, siger han.

Museumslederen på Struer Museum, Jesper Bækgaard, tog på ferie med et håb om et omslag i vejret, så det kunne blive næsten lige så tillokkende at bruge tid på et museumsbesøg, som det var tilfældet i 2017.  Arkivfoto: Morten Stricker
Museumslederen på Struer Museum, Jesper Bækgaard, tog på ferie med et håb om et omslag i vejret, så det kunne blive næsten lige så tillokkende at bruge tid på et museumsbesøg, som det var tilfældet i 2017. Arkivfoto: Morten Stricker

Ny B&O-udstilling

Næste store målsætning for Struer Museum bliver en ombygning af hele B&O-udstillingen.

- B&O-udstillingen har fra starten været meget produktorienteret. Vi vil gerne fortælle en hel masse mere om, hvordan B&O nåede frem til slutresultaterne. Vi har mange af modellerne og kan på den måde gøre udstillingen meget mere levende, og vi også have meget mere frem om samspillet mellem historien om B&O og udviklingen af hele Struer som by, fortæller Jesper Bækgaard.

- Det er blandt andet derfor, vi mener, det er så god en ide at udvikle hele konceptet om Struer som Lydens By, bemærker han.

Med budgetter, som hele tiden bliver beskåret, skal der imidlertid rejses fondsmidler og findes andre finansielle kilder til projektet end den offentlige støtte for at få projektet gennemført.

- Støtten fra staten bliver beskåret med to procent op året, forklarer Jesper Bækgaard, og i forbindelse med byrådets forhandlinger om et kommunalt budget for 2019 er der lagt op til at fastfryse den kommunale støtte til Struer Museum.

Så det er ikke der, Struer Museum kan finde de ti til tolv millioner kroner, det kommer til at koste, at etablere en ny og mere tidssvarende udstilling om B&O.

- Men vi har tegningerne klar, og 2018 er sat af til at rejse de nødvendige midler, forklarer Jesper Bækgaard.

Endelig blev det godt museumsvejr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce