Endnu en succes for Struer Havekreds

Der kom gæster som aldrig før til det årlige plantemarked på gårdspladsen ved Gimsinghoved. Foto: Anders Gravesen

Endnu en succes for Struer Havekreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Solen skinner bare altid over årets plantemarked i Struer.

Struer: Det slår aldrig fejl.

Når havekredsen i Struer arrangerer plantemarked på gårdspladsen ved Gimsinghoved, skinner solen fra en skyfri himmel.

- Vi har haft et enkelt år med bare en lille smule regn siden det første havemarked på Gimsinghoved for 26 år siden, fortalte formanden for Struer Havekreds, Henning Pedersen, da der sidst på formiddagen til dette års marked stadigvæk kom flere og flere til for at gøre et kup, finde lige netop den lille plante, de har ledt efter i årevis, eller blot for at få inspiration og hente lidt med sig hjem.

Udstillerne er da også næsten lige så begejstrede for det årlige havemarked i Struer som de mange gæster, og der kommer stadigvæk nye til.

I år havde 81-årige Elise Engstrøm fra Hornslet for eksempel fundet vej til Struer med sine trilium-planter, også kaldet for skovliljer.

- Jeg var lidt sent ud, men har kun mødt venlighed, lige siden jeg ringede og talte med Henning Pedersen for en tre uger siden, fortalte hun, mens hendes mand sad lidt i baggrunden sammen med en af deres sønner, som var med som chauffør.

- Det er dejligt at være i Struer. Det er jo et fantastisk godt plantemarked. Jeg vidste slet ikke, at det var så stort, fortalte hun.

Peter Møller, som er den helt store ekspert med en passion for liljer i Haveselskabet, havde godt nok fortalt hende, at hun på et eller andet tidspunkt burde besøge både det årlige havemarked i Struer og et næsten lige så godt i Kolding.

Nu nåede hun så til Struer.

- Så må vi se, om jeg også komer til Kolding. Det kræver jo, at en af sønnerne kan tage med som chauffør, fortalte hun, mens hun kunne nyde både solen og en god snak med alle de mange potentielle kunder, som gerne ville høre lidt mere om hendes passion for skovliljerne på lørdagens plantemarked i Struer.

- Det startede, da jeg fik den første af en plantesamler i Randers. Det er nok 25 år siden, og jeg har den endnu. Det er den, der står her ved siden af mit bord, så du kan nok se, at de tager forholdsvis lang tid om at vokse sig store. De første fire-fem år skal man ikke forvente, at de får blomst, fortalte hun blandt andet med et fint bidrag til årets plantemarked i Struer.

Elise Engstrøm havde sine triliumplanter med fra sin store have ved en landejendom ved Hornslet. Foto: Anders Gravesen
Elise Engstrøm havde sine triliumplanter med fra sin store have ved en landejendom ved Hornslet. Foto: Anders Gravesen

Endnu en succes for Struer Havekreds

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce