Først udlovede han "fiskerlussinger" - nu stiller han op til Folketinget

John Jørgensen fra Struer har fået halvanden million klik på sin Fiskerlussing-video og utallige opfordringer til at stille op til Folketinget. Videoen er en protest mod Dansk Folkepartis anti-tørklæde-kampagne. Arkivfoto

Først udlovede han "fiskerlussinger" - nu stiller han op til Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

John Jørgensen blev landskendt, da han i en video udlovede en fiskerlussing til den folketingspolitiker, der vover at vise sig i Struer for at fyre noget "pis" af om muslimske kvinder og deres tørklæder. Nu tager han sin protest et skridt videre.

Struer: Går man bare et halvt år tilbage, var navnet John Jørgensen ikke et navn, der var kendt af folk uden for Struer.

Men efter den 54-årige vestjyde gik til kamp mod det, han kalder "den uanstændige politik" og i særdeleshed Dansk Folkepartis kampagne "Smid tørklædet og meld dig ind i Danmark", er han blevet landskendt som "Fiskerlussingen".

Nu stiller han op til Folketinget som løsgænger.

- Egentligt havde jeg besluttet mig for bare at blive ved med at kæfte op, lave flere videoer og passe mit arbejde og mine unger, men efterhånden er der så mange, der har opfordret mig til at stille op. Henvendelserne går på, at der er brug for nogen, der siger fra - en anden stemme end den fremherskende, som ikke længere er betegnende for dét at være dansk, fortæller John Jørgensen.

- Egentligt havde jeg besluttet mig for bare at blive ved med at kæfte op, lave flere videoer og passe mit arbejde og mine unger, men efterhånden er der så mange, der har opfordret mig til at stille op.
John Jørgensen, "Fiskerlussingen" fra Struer.

Vil ikke ende som Haugaard nummer to

Han har derfor bestilt det hæfte hos Økonomi- og Indenrigsministeriet, som skal fyldes med mindst 150 og højst 200 underskrifter i Struer- og Lemvigkredsen, inden han er opstilingsberettiget.

Bagefter skal han hente mellem 15.000-20.000 stemmer for at komme i Folketinget.

Det er imod alle odds, også selvom hans protest-video, der er filmet hjemme i køkkenet, er blevet set halvanden million gange og delt af flere tusinde. I videoen udlover han en "fiskerlussing" til de folketingspolitikere, der kommer til Struer og "fyrer sådan noget pis af".

Men det er heller ikke en plads på Christiansborg, som for Fiskerlussingen er det saliggørende.

- Egentligt vil jeg ikke i Folketinget. Det ville ikke give værdi, hvis jeg kom i Folketinget og blev frosset ud som Jacob Haugaard og skulle sjoske rundt og ikke kunne lave noget, siger John Jørgensen.

Men hvorfor så overhovedet stille op?

- Om jeg så kun får fire stemmer fra min nærmeste familie, men jeg har påvirket mange mennesker til at stemme på ét af de fire partier, der er tilbage, og som stadig fører en anstændig politik, så har det været det hele værd, siger John Jørgensen.

Hvad gør du, hvis du kommer ind?

- Får jeg stemmer nok til at komme ind, så er der basis for at starte et nyt parti, siger John Jørgensen.

Ingen partier har spurgt

Hvorfor stiller du op som løsgænger - og ikke for et parti?

- Så skulle jeg stå til indtægt for den poltik, de fører og har ført, og de skulle stå til indtægt for det, jeg udtaler. Ingen har spurgt mig, og vi er så tæt på et valg, at alle partier har deres kandidater på plads, siger "Fiskerlussingen", der ikke er nogen novice inden for partipolitik lokalt.

Han har været medlem af Socialdemokratiet i 16 år, men meldte sig ud dagen efter, at partiet gik med til at forlænge karenstiden for familiesammenføringer til tre år.

John Jørgensen har selv været gift med en muslimsk kvinde fra Burundi. De har fem børn sammen, hvoraf den yngste datter bærer tørklæde.

Først udlovede han "fiskerlussinger" - nu stiller han op til Folketinget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce