Fornuftsægteskab mellem boligselskaber giver millionbesparelse

Både Inge Lise Madsen (t.v.) fra Boligselskabet Sct. Jørgen i Holstebro og Karen Hause fra Arbejdernes Andelsboligforening i Struer ser frem til de mange fordele ved en sammenlægning til boligselskbet NordVestBo. Privatfoto

Fornuftsægteskab mellem boligselskaber giver millionbesparelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AAB i Struer og Boligselskabet Sct. Jørgen i Holtebro bliver til ét selskab, så der via en ansøgning til NordVestBo bliver adgang til 3600 almene boliger på begge sider af kommunegrænsen.

Struer: En ti år gammel forlovelse mellem Arbejdernes Andelsboligforening i Struer og Boligselskabet "Sct. Jørgen" i Holstebro er nu mundet ud i et fornuftsægteskab, som er godkendt med markante flertal af beboerne i begge selskaber og altså på begge sider af kommunegrænsen. Den sidste afstemning fandt sted på en generalforsamling i AAB i Struer onsdag aften.

Beboerne i det nye selskabs cirka 3.600 almene boliger får dermed ny ny udlejer og administrator.

Det sammenlagte selskab kommer til at hedde NordVestBO. Dermed følger navnet op på det samarbejde, som Arbejdernes Andelsboligforening og Boligselskabet "Sct. Jørgen" har haft i de mere end ti år, de har drevet et fælles driftsselskab med navnet Nordvest Administration. Det selskab har løst en række fælles opgaver. Med sammenlægningen bliver det hele nu fælles.

NordVestBO skal efter planen træde i kraft allerede til nytår og altså om kun tre uger.

Dermed vil nuværende og nye indbyggere i Nordvestjylland snart kunne vælge mellem lejligheder og huse i Struer og Holstebro kommuner ved kun at søge ét sted.

Formand Karen Hause fra Arbejdernes Andelsboligforening er glad for, at der har været stor opbakning til sammenlægningen.

- Jeg siger til lykke til Arbejdernes Andelsboligforening og til beboerne, siger Karen Hause. På generalforsamlingen var der en beboer, som sagde, at vi skal tænke på børnefamilierne, fordi de skal bo her i mange år. Det kan ikke siges mere præcist, mener hun.

Hos Boligselskabet "Sct. Jørgen" var der også markant opbakning til sammenlægningen. Formand Inge Lise Madsen glæder sig.

- Nu kan vi komme videre ud fra det fælles grundlag, som de to bestyrelser har skabt i det sidste år. Nu er vi rustet til de udfordringer, der kommer, siger Inge Lise Madsen.

Med sammenlægningen kan den fælles boligorganisation spare 1,5 millioner kr. årligt bare i moms. Dermed bliver der mulighed for at øge servicen over for beboerne. Samtidig stiller regeringen krav om kraftige effektiviseringer i den almene boligsektor, og de betingelser bliver det nu væsentligt nemmere at imødekomme, vurderer de to bestyrelsesforænd.

NordVestBO beholder sine kontorer i både Struer og Holstebro, og som led i målet om bedre service udvides åbningstiderne i løbet af foråret. Sammenlægningen har ingen konsekvenser for de ansatte, der alle fortsætter i deres nuværende jobs.

 
 

Fornuftsægteskab mellem boligselskaber giver millionbesparelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce