Forsøgte at smide beviset ud: Fritidsfiskere afsløret med ulovlig fangst

Her står en af kontrollørerne fra Fiskerikontrollen i Nykøbing Mors med bare en af de mange hummere med rogn, som to fritidsfiskere havde med i land, da de ankom til Jegindø Havn. Privatfoto

Forsøgte at smide beviset ud: Fritidsfiskere afsløret med ulovlig fangst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To fritidsfiskere havde undermålere og hummere med rogn i både jollen, da de ankom til Jegindø Havn, og hjemme i en fryser.

Jegindø: To fritidsfiskere, som havde været på hummerfiskeri i Limfjorden, gik selv i fælden, da Fiskerikontrollen fra Nykøbing Mors tirsdag stod klar til at gennengå deres fangster, da de sejlede deres jolle ind i Jegindø Havn.

Efter en gennemgang af dagens fangst, der bestod af over 30 hummere, kunne Fiskerikontrollen konstatere, at cirka tre ud af fire af hummerne var med rogn og under mindstemålet.

Kim Thor Paulsen, som er vicefiskeriinspektør ved Fiskerikontrollen i Nykøbing, fortæller, at den ene af de to fritidsfiskere forsøgte at hive kassen med de frasorterede hummere ud af fiskerikontrollørens hænder, så han kunne hælde undermålerne i havnen.

- Vi hopper trods alt ikke i havnen for at sikre beviserne, konstaterer Kim Thor Paulsen.

Men det lykkedes nu heller ikke, og manden, der forsøgte at hælde hummerne ud, kan nu se frem til klækkelig bøde for at hindre Fiskerikontrollen i at udføre sit arbejde.

Hertil kommer der bøder og sanktioner for de øvrige forseelser.

Vi udfører først og fremmest kontrollen for at sikre bestanden og for at sikre os, at der ikke bliver fisket efter undermålere og hummere med rogn. En landmand skyder jo heller ikke en ko, lige før den kælver.
Kim Thor Paulsen, vicefiskeriinspektør, Fiskerikontrollen i Nykøbing Mors

Flere hjemme i en fryser

Kim Thor Paulsen forklarer, at han kan se frem til en bøde på i alt 15.000 kroner og en frakendelse af retten til at drive lyst- og fritidsfiskeri i et år.

Den anden fritidsfisker, som var med i jollen, kan se frem til en bøde på 5000 kroner for at have taget de fredede hummere, som enten var med rogn eller for små, med i land.

Desuden vil han blive frakendt retten til at drive lyst- og fritidsfiskeri i seks måneder.

Efter inspektionen af de to fritidsfiskeres fangst på Jegindø Havn, blev alle hummere under mindstemålet og de mange hummere med rogn taget med, og Fiskerikontrollen sikrede sig på den måde, at de blev genudsat. Efter kontrollen på havnen valgte Fiskerikontrollen at aflægge de implicerede et besøg på hjemadressen.

Her fandt fiskerikontrollørerne yderligere en del hummere under mindstemålet i en dybfryser, og disse blev også beslaglagt.

- Vi udfører først og fremmest kontrollen for at sikre bestanden og for at sikre os, at der ikke bliver fisket efter undermålere og hummere med rogn. En landmand skyder jo heller ikke en ko, lige før den kælver, forklarer Kim Thor Paulsen.

Forsøgte at smide beviset ud: Fritidsfiskere afsløret med ulovlig fangst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce