Katolsk kirke i Struer: Intet er sikkert

Her skulle vi have bragt et foto af den bygning i industrikvarteret, hvor Den Katolske Kirke i Danmark håber at kunne indrette sig med en ny menighed. Men handlen er ikke helt på plads, og vi bringer derfor et arkivfoto af den katolske kirke i Lemvig, som bliver sat til salg, når det bliver muligt at rykke menigheden til Struer. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Katolsk kirke i Struer: Intet er sikkert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den Katolske Kirke står på spring til at købe en bygning i på Fabriksvej, som skal fungere som ny kirke for katolikkerne i Nordvestjylland.

Struer: Den katolske kirke i Danmark forventer at kunne etablere sig med en ny kirke i Struer inden for en overskuelig tidsramme.

Niels Engelbrecht fra Den Katolske Kirke i Danmark oplyser, at der er indgået en betinget købsaftale med ejeren af en bygning på Fabriksvej, og desuden oplyser han til DR P4 onsdag morgen, at prisen er fastsat til 1,6 millioner kroner, som delvist bliver finansieret med bidrag fra den katolske kirke i Tyskland.

Det er imidlertid for tidligt at sige noget konkret om planerne.

Der er ikke skrevet under på skødet, og detaljerne er slet ikke forhandlet på plads.

Teknisk direktør ved Struer Kommune, Jørgen Jensen, kan blandt andet oplyse, at Struer Kommune stadigvæk ikke har fået en ansøgning fra Den Katolske Kirke, som skal have tilladelse til at etablere sig med en menighed i en bygning i industrikvarteret.

- Lokalplanen skal måske ændres for at gøre det muligt. Alt dette er slet ikke undersøgt, og fra kommunens side gør vi jo ikke noget ved sagen, før vi har fået en ansøgning, forklarer han.

Og ejeren af bygningen ønsker ikke at udtale sig, før han får underskfter på et stykke papir eller måske beslutter sig for noget helt andet.

 
 

Fra 400 til 1000

Det er derfor stadigvæk usikkert, om planerne kan realiseres. Men uanset, hvordan det ender, vil Den Katolske Kirke i Danmark meget gerne finde et sted til en ny katolsk kirke i Struer.

- Vi har i øjeblikket et sted mellem 120 og 140 medlemmer af menigheden ved den katolske kirke i Lemvig, og langt de fleste bor i enten Struer eller Holstebro. Så det giver god mening at rykke til Struer, fortæller Winek Barwinsky, som er præst for de katolske menigheder i både Herning og Lemvig.

Langt de fleste er som Winek Barwinsky selv fra Polen.

- Desuden er der er kommet flere og flere fra Polen, som har fået arbejde omkring Struer og Holstebro, og de har måske ikke haft overskud til at opsøge os i hverken Herning eller Lemvig, og på den måde vil det også være bedre for os at have et kirkerum i Struer, vurderer han og understreger, at det ikke behøver være en bygning, som man umiddelbart genkender som en kirke.

- Vi har bare brug for lidt bedre plads, forklarer han og fortæller, at det vil være fint med en bygning i industrikvarteret i Struer.

- Winek Barwinsky håber derfor, at handlen går igennem.

Men han er ikke inde i detaljerne og afventer blot besked fra bispekontoret i København.

I dag er der omkring 45.000 registrerede medlemmer af Den Katolske Kirke i Danmark. I 1990 var der cirka 30.000.

Menighederne i Herning og Lemvig havde for ti år siden cirka 400 medlemmer. I dag er der 1.000.

Katolsk kirke i Struer: Intet er sikkert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce