Katten blev slået af tønden i det iskolde havbassin

Obelix - også kaldet Morten Frederiksen - vandt førstepræmien for bedste udklædning. Foto: Jan Briks

Katten blev slået af tønden i det iskolde havbassin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag var flere af medlemmerne i dykkerklubben i Struer samlet for at slå katten af tønden. Medlemmerne håber, at arrangementet kan lokke flere med i sporten.

Struer: Med en dagstemperatur på lige knapt to grader, en vandtemperatur på noget nær det samme, og en sneholdig himmel, er det nok de færreste, der ville vælge havbadet i Struer, som arena, når der skal slås katten af tønden. Det var ikke desto mindre hvad ni frost-trodsige dykkere hoppede ud i, da der lørdag skulle findes en kattekonge til den årlige tradition på havnen.

I fire år er dykker-arrangementet blevet holdt på havnen i Lemvig, men i år var dykkerne vendt hjem til byen, hvor traditionen startede.

- I år var det i Struer. Men vi vil gerne lidt forskellige steder hen fra år til år, så det er ikke sikkert, at det bliver her næste år også, siger Torben Knudsen, medlem af dykkerklubben Blæksprutten.

Men selvom det for de 30-40 mennesker, der var samlet på træbroen foran Værftet Café og Restaurant, måske så koldt ud, at ligge i frost-lignende vand til skulderne, så sørgede dykkernes uniformer for at tage det værste af kulden:

- Der var overhovedet ikke koldt. Med sådan en våddragt på kan man være i vandet op til en time, fortalte Torben Knudsen efter arrangementet.

God underholdning

Det tog ikke dykkerne mere end et kvarter at få hamret færdigt på tønderne, før en kattekonge var fundet. Og så væltede det ellers ud med slikposer, der var foret til med plastic, så de flød ovenpå.

Og så skulle publikum ellers passe på både øjne og mund, da der skulle kastet poser op til forsamlingens børn.

Ideen med hele arrangementet, der i flere år har været en tradition blandt dykkerne, erifølge Torben Knudsen at få flere til dykkerklubben, der blandt andet dykker efter forliste skibsvrag i Vesterhavet.

- Det er jo for at gøre lidt reklame for sporten og vise, at vi er en forening her i byen, der laver dykning, siger han.

Om det ligefrem lykkes for klubben at skaffe flere medlemmer, står fortsat usagt, men 63-årige Erik Wishoff, der ikke selv dykker, var ihvertfald godt tilfreds med arrangementets underholdningsværdi:

- Jeg kan godt lide at se dem hoppe i vandet i sådan vejr, griner den 63-årige førtidspensionist, der i dagens anledning havde taget turen fra Hvidbjerg for at se dykkerne springe i.

Katten blev slået af tønden i det iskolde havbassin

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce