Kommer børnene ikke til musikken, må musikken komme til børnene

Musikskolen i Struer arrangerer efter sommerferien musikundervisning i børnehaverne i både Humlum og i Vestbyen, og musikskolelederen, Per Odgaard, vil meget gerne ud til mange flere. Arkivfoto: Jørgen Hansen

Kommer børnene ikke til musikken, må musikken komme til børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikskolen i Struer klar med et tilbud om musikundervisning i børnehaverne i Struer Kommune - starter i Humlum og i Vestbyen til august

Struer: Musikskolen i Struer arrangerer fra næste skoleår musikundervisning for de mindste i to af kommunens børnehaver.

- Vi starter med børnehaven i Humlum og børnehaven i Vestbyen, fortæller musikskolens leder, Per Odgaard.

Undervisningen overlader Per Odgaard til Katja Bjerring Klejnstrup som han har fået mulighed for at ansætte i en deltidsstilling, så hun kan komme ud til børnene.

- Det er helt perfekt, og vi vil meget gerne ud til alle børnehaverne i kommunen. Men nu starter vi med de to, vi har fået en aftale med i år, forklarer han.

- Det gælder jo om at få fat i børnene så tidligt som muligt, mener han.

Både for musikkens skyld og og for at sikre musikskolen en fremtid.

- Men da især for børnenes skyld. Vi ved jo, hvor meget det betyder at få musik ind i undervisningen, siger han.

Men det tæller selvfølgelig også, at musikskolen kan have svært ved at få etableret et børnehold i børnenes fritid.

- Vi kan mærke, hvordan det er blevet svært, efter at de har fået skoledagene forlænget, når skolerne følger reglerne i den nye skolereform, vurderer Per Odgaard med fuld forståelse for, at det så kan være svært for forældrene at få overskud til at køre børnene til musikundervisning sidst på eftermiddagen, når der samtidig er så meget andet, der skal klares i en presset hverdag.

- Men når vi har svært ved at få børnene til at komme til musikken, må vi jo bringe musikken ud til børnene, konstaterer han med et begrundet håb om, at det nok skal blive en succes.

- Musikskolen har tidligere haft et godt samarbejde med børnehaverne i Struer Kommune. Det gik bare lidt i stå, da der på et tidspunkt skulle spares. Nu har vi selv mulighed for at betale en del af regningen, så børnehaverne får de første undervisningstimer helt gratis, og så håber vi selvfølgelig på, at der kan findes midler til at fortsætte, fortæller han.

Men når vi har svært ved at få børnene til at komme til musikken, må vi jo bringe musikken ud til børnene.
Per Odgaard, musikskoleleder, Struer

Kommer børnene ikke til musikken, må musikken komme til børnene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce