Lang nat på vandet

Normalt er de i samme båd, når de sejler kapsejladser. Men da startskuddet lød til sejladsen 100 mil i fjorden, var Michael Olling (t.h.) gået ombord på sin egen båd for at gennemføre turen alene. Jørgen Dragsbæk blev på sin plads i cockpittet og stillede til start sammen med Søren Christiansen. Foto: Frede Stengaard

Lang nat på vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren Christiansen og Jørgen Dragsbæk forventer at kunne gennemføre sejladsen "100 mil på fjorden", så de kan være tilbage til morgenmaden i klubhuset lørdag morgen.

Struer: Struer Sejlklub sendte fredag eftermiddag cirka 30 både afsted på en 100 sømil lang sejlads i Limfjorden, og en af betingelserne for at være med var blandt andet, at der kun måtte være to ombord til at dele vagterne, og desuden var sejladsen også åben for de seje, som vil gennemføre strabadserne helt alene på båden.

Som for eksempel 69-årige Freddy Kristensen fra Mors, som varmede op til starten på de 100 sømil med udgangspunkt fra Struer, med en sejlads fra hjemmet på Mors til Struer fredag morgen.

- Jeg stod op klokken 04.30 for at nå det, fortalte han, da han fredag middag havde et par timer til start, som kunne være brugt på en lur.

- Det kunne jeg måske godt have brugt, men det går nok også uden, sagde Freddy Kristensen. Tidligere har han da også sejlet til Norge og været vågen 43 timer i træk på en sejlads rundt om Fyn.

- Så længe jeg har helbredet til det, bliver jeg ved, konstaterede han og så frem til at komme til start.

Men Struer Sejlklub stiller også selv med kandidater til en vinder af sejladsen i begge kategorier.

Søren Christiansen og Jørgen Dragsbæk valgte at kaste sig over udfordringen i fællesskab, mens Michael Olling har taget udfordringen op og vil gennemføre den "single-handed", som det hedder i tilmeldingen, når han begiver sig ud på sejladsen uden selskab.

Normalt er de i samme båd - som for eksempel da de for en uge siden vandt sejladsen Morsø Rundt sammen med fire andre besætningsmedlemmer på båden Misty.

- Det her er noget helt andet, konstaterede Michael Olling, da han var ved at gøre sig klar til starten fredag eftermiddag.

Vi manglede en sejlads af netop den type i Limfjorden.
Otto G. Jensen, formand, stævneudvalget, Struer Sejlklub
100 mil på fjorden kunne slet ikke afskrække 69-årige Freddy Kristensen fra Mors. Foto: Frede Stengaard
100 mil på fjorden kunne slet ikke afskrække 69-årige Freddy Kristensen fra Mors. Foto: Frede Stengaard

Ny tradition

I Struer Sejlklub er det så også et helt nyt koncept, som formanden for stævneudvalget, Otto G. Jensen, håber kan blive en tradition.

- Vi manglede en sejlads af netop den type i Limfjorden mente han, da han sammen med blandt andre Jørgen Dragsbæk udviklede ideen og fik planlagt ruten, som vil føre de cirka 30 både i feltet op langs østsiden af Mors til Feggesund og derfra ned mod Løgstør og Hvalpsund, inden turen går nord om Fur og videre tilbage mod Struer, hvor bådene blandt andet kommer rimelig tæt på Handbjerg Marina, inden de bliver ledt rundt om en bøje i bugten ved Struer og tilbage til målstregen ved Lystbådehavnen via en tur ned langs kysten ved Bremdal.

- Hvis man har lyst til lige netop den slags sejladser, har vi tidligere skullet helt til Svendborg for at være med til at sejle Fyn Rundt, fortæller Søren Christiansen.

Nu fik han chancen med udgangspunkt fra sin base i Lystbådehavnen i Struer - i selskab med Jørgen Dragsbæk, og udsigterne til en sejlads på cirka 16 timer, virkede slet ikke afskrækkende på dem, da de et par timer inden afgang var i Kvickly for at hente proviant.

- Vi skal have både lasagne og jordbærtærte til dessert, fortalte Søren Christiansen som om det var den rene hyggesejlads, de skulle ud på.

De forventer således at være i mål til morgenmad i sejlklubben i Struer lørdag morgen.

- Alt efter, hvor lang tid, de kan trække morgenmaden i klubben, selvfølgelig, sagde Jørgen Dragsbæk, da han skulle komme med et bud på, hvor lang tid, det vil tage at gennemføre sejladsen på de 100 sømil.

Søren Christiansen (t.v.) og Jørgen Dragsbæk klar til turen. Foto: Frede Stengaard
Søren Christiansen (t.v.) og Jørgen Dragsbæk klar til turen. Foto: Frede Stengaard

36 punkter

Derudover var der også flere ægtepar, som benytter lejligheden til den ultimative test af forholdets styrke. Alt i alt var der tre ægtepar fra Struer på listen, da bådene blev sendt afsted.

- Inden for de første 20 minutter finder vi ud af, hvem der bestemmer, sagde Lene Andersen inden afgang sammen med sin mand, Michael Hornstrup.

Et problem, som Michael Olling var ude over, da han satte sig for at gennemføre sejladsen alene.

- Jeg ville egentlig godt have haft en med på båden, men det faldt aldrig rigtig i hak, og så måtte jeg jo sejle den selv, konstaterede han, inden han blev kaldt ud til start klokken 14.30 med udsigt til en lang nat på vandet.

- Men vi har hele tiden noget, vi skal forholde os til. Vi skal jo for eksempel rundt omkring 36 punkter på ruten, så der er slet ikke tid til at falde hen, mente Jørgen Dragsbæk, og det var heller ikke en bekymring for Michael Olling, selv om han er alene om sejladsen.

- Den sværeste periode er et par timer mellem klokken to og klokken fire. Klarer man sig igennem dem, er det ikke noget problem at holde sig vågen, fortæller han.

Lang nat på vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce