Medborgerhus på vej til Humlum

En foreløbig model af det kommende medborgerhus i Humlum. Foto: Peter Baltzer

Medborgerhus på vej til Humlum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En gruppe initiativtagere i Humlum arbejder lige nu på at få et medborgerhus opført i byen. Nu bringer et økonomisk bidrag fra kommunen dem tættere på målet.

Humlum: Et projekt, der har tilbragt 3-4 år i støbeskeen, er nu kommet et skridt videre på vejen i Humlum. En gruppe borgere har taget initiativ til at få opført et medborgerhus, og nu er der blevet bevilget 200.000 kroner til projektet fra kultur- og fritidsudvalget i Struer Kommune.

- De skal bruges til at få lavet en ordentlig projektbeskrivelse og udkast til tegninger og lignende, så vi har noget, vi kan sende i forbindelse med fondssøgninger, siger Peter Baltzer, der er en del af initiativgruppen.

Det kommende medborgerhus vil komme til at være omkring 1100-1200 kvadratmeter i alt, og bliver en sammenbygning af skolen og hallen i Humlum. Derudover vil der komme en indskudt etage på første sal, hvor der vil være udsigt ud over Venø Bugt.

Samlingssted

Et hold arkitekter i Lemvig er kommet på opgaven, og Peter Baltzer er glad for, at projektet nu er kommet et skridt nærmere virkelighed.

- Meningen med medborgerhuset, i mangel af bedre ord, er at have et sted, hvor borgerne i Humlum kan mødes på kryds og tværs af interesser og aldre, forklarer Peter Baltzer.

Medborgerhuset skal altså være et møde- og samlingssted, ligesom styregruppen har ideer til faste klubdage for eksempelvis unge og ældre, to grupper, der især i vintermånederne kan ende med at blive isoleret.

- Vi har jo faktisk ret mange foreninger her i Humlum, og i stedet for at vi har vores "arbejdspladser" spredt over hele byen, så kan vi med et medborgerhus have et fast sted at møde, både i foreningerne, men også på tværs af aldre og interesser.

Der er stor velvillighed til projektet i lokalsamfundet, og der er ad flere omveje allerede samlet nogle penge ind. Nu skal styregruppen i gang med fondssøgninger, når de endelige tegninger for projektet foreligger.

- Afhængigt af hvor lang tid det kommer til at tage, så kunne vi godt tænke os at gå i gang med byggeriet i løbet af næste år. Hvis det er muligt. Vi er godt klar over, at det kan være svært at nå, og vi har kun ét skud i bøssen med sådan et projekt af den størrelse her, så vi vil hellere bruge et år mere på det og så være sikre på, at vi får lavet det helt rigtige, siger Peter Baltzer.

Medborgerhus på vej til Humlum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce