Nu er prisen oppe på cirka 113 millioner kroner

Socialudvalget i Struer Kommune må til byrådet med en anmodning om en ekstrabevilling på i alt 4,8 millioner kroner for at få gennemført byggeriet af et nyt plejecenter ved Peter Bangs Vej som planlagt. Illustration: Arkitektfirmaet Kjaer & Richter A/S, Aarhus

Nu er prisen oppe på cirka 113 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggeriet af det nye plejecenter i Struer bliver 4,8 millioner kroner dyrere end forventet.

Struer: Socialudvalget i Struer Kommune må til byrådet med et ønske om yderligere 1,8 millioner kroner til byggeriet af det nyt plejecenter på grunden ved Peter Bangs Vej.

Det oprindelige budget er dermed overskredet med i alt 4,8 millioner kroner.

Den første overskridelse af budgettet på tre millioner kroner kom, da socialudvalget fik resultatet af en licitation, som blev afviklet i starten af november.

- Den seneste overskridelse på de 1,8 millioner skyldes, at vi ikke fik et bud på facaderne, da vi havde byggeriet i udbud, forklarer formanden for socialudvalget, Lene Houe (V).

- Der var derfor indføjet et anslået pris, som har vist sig at være for lav. Da vi fik de endelige priser, viste det sig at blive 2,8 millioner kroner dyrere end forventet, og vi har så fundet besparelser for en million, så vi ender på at skulle anmode byrådet om 1,8 millioner kroner mere, forklarer hun.

Den samlede pris løber dermed op i cirka 113 millioner kroner, og socialudvalget har vurderet, at det ville være en dårlig ide at finde besparelser på byggeriet for at holde det oprindelige budget.

Der var blandt andet mulighed for at spare 2,3 millioner kroner på byggeriet ved at udskyde en opførelse af mellemgange mellem de enkelte afsnit.

- Men det ville betyde, at vi skulle bruge cirka 800.000 kroner om året på ekstra nattevagter, hvis der ikke var fri adgang mellem de forskellige afdelinger, og så er ekstraudgiften på de 2,3 millioner kroner jo hurtigt tjent ind, konstaterer Lene Houe.

Medlemmerne af socialudvalget mener heller ikke, at det giver mening at spare på hverken trælameller på affaldsskure eller hen over de mange gårdhaver, og der er også enighed om, at det ville være en dårlig ide at spare på ovenlysvinduerne eller gå på kompromis med materialevalget, så der eksempelvis blev lagt tagpap i stedet for zinktag på hele byggeriet.

- Vi er enige om, at det ville ødelægge helhedsindtrykket at spare på taget, og både ovenlysvinduerne og trælamellerne hen over gårdhaverne har en klar funktion, konstaterer Lene Houe med opbakning fra et enigt udvalg.

 

 
 

Nu er prisen oppe på cirka 113 millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce