Politianmeldt politiker i Ulla-sagen: Jeg er da lidt rystet

- På de sociale medier og 12 sekunders nyheder er Ulla Astrup en "god" sag, hvor der nemt kan hentes en masse sympati, og hvor medarbejdere, der trofast går på arbejde hver dag, kan udstilles og nedgøres. Men der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi som politikere bakker op om vores medarbejdere, siger én af de politianmeldte byrådspolitikere, Steen Jakobsen (V). Foto: Morten Stricker

Politianmeldt politiker i Ulla-sagen: Jeg er da lidt rystet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulla Astrup Jensen-sagen er stærkt belastende for Struer Kommune. Det ved byrådspolitikerne godt, men de afviser at lade pensionssager blive afgjort i Folkedomstolen.

Struer: Verbale, digitale tærsk, Othello-lagkager og nu en politianmeldelse af kommunaldirektør Mads Gammelmark og 12 byrådspolitikere.

Presset på Struer Kommune i sagen om den afviste førtidspension til den 61-årige parkinsonramte Ulla Astrup Jensen vokser dag for dag.

- Jeg er lidt rystet, og det gør mig da eftertænksom. Det er en svær diskussion, synes jeg, for der er noget, der peger i hver sin retning. Men uanset hvad, så er vi politikere ikke sagsbehandlere, så jeg holder mig orienteret om sagen, men holder fingrene oppe af maskinrummet, siger Claus H. Hansen (V), der er én af de politianmeldte politikere, og som privat har boet i Hjerm i en årrække - altså i samme lille lokalsomfund som Ulla Astrup Jensen og hendes mand.

Hvor længe kan du og resten af byrådet holde til, at Struer Kommune får så massiv en dårlig omtale - ikke bare lokalt og på de sociale medier, men også i landsmedierne?

- Det er et rigtigt godt spørgsmål. Det har jeg selvfølgelig også selv tænkt på - hvor længe kan vi holde til det? Det er klart, det er voldsomt belastende, at vi hele tiden omtales så negativt, erkender Claus H. Hansen.

Alle borgere skal behandles lige

Men dét bliver kommunen nødt til at stå igennem, siger Steen Jakobsen (V), der er medlem af social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, som har behandlet Ulla-sagen.

- Det er ikke Folkedomstolen, der skal afgøre, om en borger får en pension eller ej. Jeg ved godt, at det er farligt at gå ind i den her diskussion, og det er meget ubehageligt for medarbejderne og for hele kommunen. Men hvis sagsbehandlere lod sig påvirke af medierne, så har vi ikke behandlet vores borgere lige. Så er det dem, der har ressourcerne og nogen med på holdet, der får en pension. Så for retfærdigheden og gennemsigtigheden, er det nødvendigt i disse sager, at tingene går sin gang. Det er afgørende vigtigt for tilliden til systemet, siger Steen Jakobsen og henviser i øvrigt til, at kommunen i Ankestyrelsen har fået medhold i sin beslutning om at nægte Ulla Astrup Jensen en førtidspension.

Både han og udvalgsformand Grethe Hestbæk bakker derfor op om kommunens ansatte.

- Jeg har ikke gjort noget ulovligt, og derfor har jeg ikke yderligere kommentarer, siger udvalgsformand Grethe Hestbæk (SF).

Politianmeldt politiker i Ulla-sagen: Jeg er da lidt rystet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce