Så er Mississippi klar med sommerudstilling

"Frikvarter i Kenya". Billede af Karen Lindberg. PR-foto

Så er Mississippi klar med sommerudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Linda Falkesgaard, Tina Menore, Mette Lorentzen og Karen Lindberg. Alle fire kunstnere er spændende med hver deres stil.

Thyholm: Lørdag 23. juni er der fernisering i Mississippi klokken 14 til 16. Kunstnerne, der udstiller, har tre ting tilfælles. Alle bor de på Sjælland, og de er alle billedkunstnere og kvinder. Men så holder de fælles træk også op. De har alle deres helt egen måde at udtrykke sig på.

De fire kunstnere er: Linda Falkesgaard, Tina Menore, Mette Lorentzen og Karen Lindberg. Alle fire kunstnere er spændende kunstnere med hver deres stil. Det er en udstilling med mange store værker.

Linda Falkesgaard, billedkunstner, fra Brønshøj og med en uddannelse fra kunstskolen Spektrum i København. Linda har familierødder til Jegindø, hvor hun stadig har familie boende.

Med hendes udstilling kan man nemt få det indtryk, at der er kommet et nyt supermarked til Hvidbjerg. Linda Falkesgaards malerier viser dagligdagen så almindelig og fantastisk, som sådan en nu kan se ud.

Det startede med interiører med scener fra køkkenet, badeværelset og vaskekælderen. Hun malede stillebener af den tilfældige bunke af aviser på bordet, shampooprodukterne i vindueskarmen i badeværelset og tallerkenerne på bordet.

Alle billeder er ucensurerede gengivelser af en hverdag. Udstillingen kører frem til søndag 29. juli. I hele udstillingsperioden er der åben fredag, lørdag og søndag.

Solitude. Billede af Mette Lorentzen. PR-foto
Solitude. Billede af Mette Lorentzen. PR-foto

Fuld af håb

Tina Menore, billedkunstner, går på kunstskolen Spektrum i København og har amerikanske baggrund.

Tina Menore maler historier eller scener, der er uden tid og rum, men som stadig er forbundet med minder om en fælles historie. Hun lader sig inspirere af indvandrere og deres drømme om at skabe en bedre verden for sig selv.

I hendes malerier er der næsten altid mennesker til stede som i serien "Spirits of the Future" - folk, der kæmper for at overleve, der er fulde af håb, og som lykkes på trods af deres besværlige og hårde liv.

Mette Lorentzen, billedkunstner, bor i Roskilde og autodidakt. Som billedkunstner er hun særligt optaget af mødet mellem mennesker. Mette Lorentzen maler primært portrætter, som er intense og stemningsfulde.

Hun forsøger at afbilde situationer i livet gennem et blik eller et særligt kropssprog, at skabe fortællinger om liv, der er eller har været.

Målet med hendes billeder er at frembringe en stemning i udtrykket, der understøtter den enkelte fortælling og inviterer beskueren ind.

Mette Lorentzen har siden 2016 drevet sit eget undervisningssted, "KunstVærket" i Roskilde.

Billede af Linda Falkesgaard. Pr-foto
Billede af Linda Falkesgaard. Pr-foto

Akvarellen er hendes foretrukne

Karen Lindberg, billedkunstner, fra Helsinge og uddannet på Kunsthåndværkerskolen af blandt andre Isbrand og Agnes Boertmann.

I mange år var der ikke tid til at male, men i 1981 tog hun igen fat på at udvikle sine kunstneriske evner. Denne gang hos Grethe Fristrup og Marianne Rasmussen og senere hos Josef Salamon.

Hun har for nylig været på kursus hos Jean Haines i England.

Karen Lindberg er medlem af Gribskovmalerne og Nordisk Akvarelselskab og får her inspiration gennem deres sammenkomster og arrangementer.

Inspirationen til akvarellerne finder Karen Lindberg i sine omgivelser, som kan være den dejlige, hjemlige nordsjællandske natur, de danske og svenske kyster eller fra ferierejser i udlandet. Akvarellen er hendes foretrukne medie, da dens lethed og flygtighed er til stadig inspiration.

Transplaced. Billede af Tina Menore
Transplaced. Billede af Tina Menore

Så er Mississippi klar med sommerudstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce