Struer er det gode eksempel for både ministeriet og Dansk Erhverv

Struer Kommune vil styrke samarbejdet mellem de forskellige personalegrupper, så de ældre med behov for hjælp kan være sikre på, at alle trækker i den samme retning. Arkivfoto.

Struer er det gode eksempel for både ministeriet og Dansk Erhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Struer Kommune får 3,6 millioner kroner fra Sundheds- og Ældreministeriet til et styrket samarbejde omkring rehabilitering

Struer: Sundheds- og Ældreministeriet opfordrer kommunerne til at give de ældre med behov for hjælp en større mulighed for at vælge et privat firma til opgaverne i stedet for det offentlige.

Indtil videre er det primært den basale hjemmepleje, der i et vist omfang bliver udført af private firmaer, og i den forbindelse fremhæver Dansk Erhverv Struer Kommune som et af de bedste eksempler på, hvordan en privat leverandør af hjemmehjælp kan få fodfæste.

Ifølge Danmarks Statistik var det således hele 44 procent af de ældre over 67 år i Struer Kommune, der valgte en privat leverandør af hjemmehjælp i 2017, og Sundheds- og Ældreministeriet fremhæver nu også Struer Kommune som et godt eksempel på, hvordan samarbejdet mellem det offentlige og det private kan udbygges.

Struer Kommune har således allerede fået 3,6 millioner kroner, som skal bruges på at udbygge samarbejdet, når det gælder en mere udvidet indsats med rehabilitering af de ældre med behov for hjælp.

Penge, som Struer Kommune får i 2019, og Sundheds- og Ældreministeriet opfordrer nu alle andre kommuner til at følge det gode eksempel fra Struer og ansøge om et bidrag fra en pulje på i alt 67,6 millioner kroner, som regeringen og Dansk Folkeparti har afsat til forsøg med styrket frit valg til både rehabilitering og madservice.

Pengene, som bliver udbetalt af Sundhedsstyrelsen, skal bruges på at udvikle en ny model for tværfaglige møder, så den enkelte borger kan være sikker på, at alle personalegrupper fra både kommunen og den private leverandør trækker i den samme retning.
Grethe Hestbech (SF), formand, social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget, Struer Kommune

Alle skal med i processen

Forsøgsordningen skal bidrage med viden om, hvordan det frie valg kan styrkes på disse områder, og i Struer Kommune vil de 3,6 millioner kroner, som allerede er bevilget, blive brugt på et projekt, som skal styrke samarbejdet mellem den kommunale hjemmepleje, sundhedscentrets personale og medarbejderne hos den private leverandør.

- Et samarbejde, som vi allerede har etableret, forklarer formanden for social-, sundheds- og arbejdsmarkedsudvalget i Struer Kommune, Grethe Hestbech (SF).

- Pengene, som bliver udbetalt af Sundhedsstyrelsen, skal bruges på at udvikle en ny model for tværfaglige møder, så den enkelte borger kan være sikker på, at alle personalegrupper fra både kommunen og den private leverandør trækker i den samme retning, fortæller Grethe Hestbech.

I praksis vil de 3,6 millioner kroner fra Sundhedsstyrelsen blive brugt på at købe medarbejderne fri til en mere omfattende koordinering af indsatsen, så alle personalegrupper kommer med i processen.

Struer er det gode eksempel for både ministeriet og Dansk Erhverv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce